Skocz do zawartości
10 stycznia 2023 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 8.1 ×

Aktualizacja Win 7 do Win 8 - możliwe bez utraty danych?

EsCuDo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich. Przymierzam się do zakupu Windows 8, jednakże chciałbym aktualizować moja Siódemkę bez utraty danych. (wszystkie dane aplikacji, aplikacje, pliki itd.)

Czy jest to możliwe?

Pozdrawiam

EsCuDo

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-8/upgrade-to-windows-8

http://komputerswiat.pl/blogi/blog-redakcyjny/2012/06/planujesz-przesiadke-na-windows-8-zobacz-jakie-dane-i-ustawienia-stracisz-a-co-zachowasz.aspx

"Uaktualnienie z Windows 7 - użytkownicy siódemki chcący przeprowadzić aktualizację do Windows 8 będą w najlepszej sytuacji. Proces będzie można przeprowadzić do "zwykłego" Windows 8 z wariantów Starter, Home Basic oraz Home Premium siódemki. Zachowamy przy tym wszystkie ustawienia, aplikacje oraz dane przechowywane w folderach lokalnych. Z kolei do Windows 8 Pro uaktualnienie będzie można wykonać z poziomu następujących wersji Windows 7: Starter, Professional, Home Basic, Home Premium i Ultimate. W tym przypadku również zachowane zostaną ustawienia, dane oraz zainstalowane programy. Warto wspomnieć, że proces będzie możliwy także do Windows 8 Enterprise (wariant na licencji zbiorowej), ale już tylko z Windows 7 Professional i Enterprise. Dziwi trochę brak sposobności z wersji Ultimate".

(Cyt. Komputer Świat)

Opublikowano

dzięki.

mam jeszcze jedno pytanie dotyczące sprzętu.

jaki monitor (z funkcją dotyku :wacko: ) kupić? ktoś korzysta z takiego udogodnienia? :) :cheer:

PS. Trzeba jakimś specjalnym sposobem zachować te dane czy one same zostanę bez ruszania?

Opublikowano

Dane pozostaną bez dodatkowych zabiegów, jednak gdyby wystąpił jakiś problem z integracją z nowym środowiskiem, takowe pliki zostaną zachowane z rozszerzeniem *old.

W kwestii dotyku nie pomogę Ci, gdyż to kwestia gustu, a przede wszystkim zasobności portfela. Jedno co mogę subiektywnie stwierdzić, bardzo nieergonomiczne rozwiązanie. Po dłuższej chwili pracy z monitorem w pionie bolą nadgarstki. Pozycja jest zgoła nienaturalna. Na tablecie nie ma tego problemu.

Opublikowano

Ale chciał bym dodać do tego co napisane zostało wyżej, że po upgrade z win7 na win8 może sie zacząć sypać system... Mój kolega tak miał, że po upgrade zaczął mu sie zamulać i zaczęły wyskakiwac jakieś dziwnę błędy i praktycznie nic nie mógł zrobić...

Opublikowano

Herezja.

... a babci Zosi po aktualizacji posypały się kapcie.

Niektórym przy Windows 8 nawet mózg się może zlasować, więc sypanie kompa to pikuś. Pan Pikuś.

Wiem, że czysta instalacja jest korzystniejsza, ale po cholerę Microsoft sprzedaje wersję upgrade. LOL

Opublikowano

sorki za off top, ale przynajmniej chcą coś zrobić wreszcie w tym kierunku. Ja osobiście uważam, że aktualizacja do Nowych Okienek powinna przechodzić bezproblemowo tak jak aktualizacja Maców, Androida itd...

Zawsze jakiś krok do przodu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...