Plati Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam. Od kilku dni przy próbie aktualizacji Windows Update pojawia się błąd 80073712. Błąd pojawia się przy próbie - Zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń programu Internet Explorer 9 dla systemu Windows 7 x64 (KB 2719177) - 24,7 MB. Wszystkie inne aktualizacje zainstalowały się poprawnie, komputer i system też poprawnie działają.
Anonim8 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Plati, a nie mozna dać jakowyś raportów? http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Windows-Update-error-80073712
Plati Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Nie mam niestety płyty z Windows 7. Mam tylko płytę Recovery, która używana jest w razie formata. Co do raportów - inne aktualizacje z Windows Update się aktualizują, tylko jest problem z tą jedną, dotyczącą IE9.
Anonim8 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Mam tylko płytę Recovery, która używana jest w razie formata. To jest to samo. Ale mnie chodzilo a Narzedzie do analizy gotowości aktualizacji systemu. Na stronie którą podałem jest odnośnik do tego. Myślałem że załapiesz Jak wejdziesz w Windows Update > Wyświetl historię aktualizacji znajdź tę od IE > PPM na aktualizację KB 2719177 > Kopiuj szczegóły Otworz notatnik i zapisz co tam słychać. Przedstaw raporcik. Swoja drogą mozesz zrobic z wiersza poleceń komendę sfc /scannow Po ukończeniu jeśli komunikat potwierdzi naprawe plików systemowych przefiltruj w CMD log komendą findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt
Plati Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 sfc /scannow - Funkcja Ochrona zasobów Windows nie znalazla naruszen integralności. Jak wejdziesz w Windows Update > Wyświetl historię aktualizacji znajdź tę od IE > PPM na aktualizację KB 2719177 > Kopiuj szczegóły Zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń programu Internet Explorer 9 dla systemu Windows 7 x64 (KB2719177) Data instalacji: 2012-08-13 23:57 Stan instalacji: Niepowodzenie Szczegóły błędu: Kod 80073712 Typ aktualizacji: Ważna Stwierdzono występowanie problemów dotyczących zabezpieczeń, które mogą umożliwić osobie atakującej uzyskanie dostępu do komputera z programem Microsoft Internet Explorer i przejęcie nad nim kontroli. Użytkownik może ochronić swój system, instalując tę aktualizację z firmy Microsoft. Po zainstalowaniu tego elementu może być konieczne ponowne uruchomienie komputera. Narzedzie do analizy gotowości aktualizacji systemu wykonało operację z powodzeniem, jednak nadal nie mogę dokonać aktualizacji. Tej jednej
Bonifacy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Od wczoraj, jak w każdy drugi wtorek miesiąca jest nowy zbór poprawek dla Windowsów, w tym "zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń programu Internet Explorer 9 dla systemu Windows 7 x64 (KB2722913)". Aktualizacje pobrały się automatycznie? Konkretnie KB2722913 masz tutaj: http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=30575 i w razie co próbuj instalacji ręcznej. Zbiorcza aktualizacja winna kumulować poprzednią (chyba?)...
Plati Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dopiero dziś się samo zaktualizowało, i ta aktualizacja też. Temat można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi