unfuku Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam, Usunąłem z systemu DAEMON Tools a następnie usunąłem sterownik SPTD przy udziale narzędzia SPTDinst tak jak w tym temacie: https://www.fixitpc.pl/index.php?/forum-6/announcement-2-wazne-oprogramowanie-emulujace-napedy/ metodą nr 1, a teraz znów chciałbym korzystać z tego programu. Zainstalowałem ponownie DAEMON Tools (wersja lite) i w opcji napędy wirtualne pojawia się opcja Add SCSI Virtual drive - po kliknięciu pojawia się komunikat: błąd sterownika. Co więcej programu nie da się odinstalować Rozumiem że problem jest spowodowany przez to całe SPDT - proszę o pomoc jak to wszystko przywrócić do stanu pierwotnego żeby Daemon tools działał mam windows xp home edt sp3 Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Usunąłem z systemu DAEMON Tools a następnie usunąłem sterownik SPTD przy udziale narzędzia SPTDinst tak jak w tym temacie: http://www.fixitpc.p...ulujace-napedy/ metodą nr 1, a teraz znów chciałbym korzystać z tego programu. To też wykonałeś? 3. W/w procedura punktów 1 + 2 nie usuwa klucza tego sterownika z rejestru. Samo działanie sterownika zostało zdjęte i jego typ startu jest przekonfigurowany na wyłączony, więc użytkownik początkujący może poprzestać tutaj i przejść do wytwarzania logów. Użytkownicy, którzy czują się na siłach, mogą dokończyć czyszczenie ręcznie via rejestr. Czy wykonanie tej operacji ma znaczenie? Może mieć, jeśli w późniejszym czasie program ma być ponownie instalowany. Odnośnik do komentarza
unfuku Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 zdecydowanie jestem użytkownikiem początkującym i poprzestałem na ptk 1 i 2 - nie czyściłem ręcznie via rejestr Daemon tools dał się odinstalować, co dalej teraz? Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Skasowałeś klucz w rejestrze? Odnośnik do komentarza
unfuku Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Skasowałeś klucz w rejestrze? hmm no właśnie nie wiem ale jak wpisuje tę ścieżkę HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sptd to pojawia się coś takiego: http://zapodaj.net/6c6991aad575.bmp.html więc chyba nie skasowałem Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No więc usuń cały klucz sptd z prawokliku -> usuń. Skoro widzisz zawartość tego klucza razem z podkluczami, to powinieneś mieć do niego pełne uprawnienia i przyznawanie uprawnień raczej nie powinno być potrzebne. Odnośnik do komentarza
unfuku Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 deFco247 zrobiłem tak jak piszesz ale pojawia się komunikat: "Błąd przy usuwaniu klucza Nie można usunąć sptd: błąd przy usuwaniu klucza" skasowało jedynie podfoldery Enum i Security a Cfg zostało Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zapewne uprawnienia nie są przyznane rekursywnie. Wybierz z prawokliku na ten klucz opcję Uprawnienia... Kliknij opcję Dodaj i w polu obiektów do wybrania wpisz dokładną nazwę swojego konta w systemie. Po tym na liście uprawnień dla konta zaznacz Pełna kontrola, a następnie zapisz zmiany klikając OK. Klucz powinien się dać normalnie usunąć. Odnośnik do komentarza
unfuku Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 ok HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sptd zostało usunięte co teraz? Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zainstaluj program. Odnośnik do komentarza
unfuku Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 ok dzięki wielkie wszystko śmiga ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi