Skocz do zawartości

DAEMON Tools - Brak wirtualnych napędów

unfuku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Usunąłem z systemu DAEMON Tools a następnie usunąłem sterownik SPTD przy udziale narzędzia SPTDinst tak jak w tym temacie:

https://www.fixitpc.pl/index.php?/forum-6/announcement-2-wazne-oprogramowanie-emulujace-napedy/

metodą nr 1, a teraz znów chciałbym korzystać z tego programu. Zainstalowałem ponownie DAEMON Tools (wersja lite) i w opcji napędy wirtualne pojawia się opcja Add SCSI Virtual drive - po kliknięciu pojawia się komunikat: błąd sterownika. Co więcej programu nie da się odinstalować

Rozumiem że problem jest spowodowany przez to całe SPDT - proszę o pomoc jak to wszystko przywrócić do stanu pierwotnego żeby Daemon tools działał

mam windows xp home edt sp3

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Usunąłem z systemu DAEMON Tools a następnie usunąłem sterownik SPTD przy udziale narzędzia SPTDinst tak jak w tym temacie:

http://www.fixitpc.p...ulujace-napedy/

metodą nr 1, a teraz znów chciałbym korzystać z tego programu.

To też wykonałeś?

3. W/w procedura punktów 1 + 2 nie usuwa klucza tego sterownika z rejestru. Samo działanie sterownika zostało zdjęte i jego typ startu jest przekonfigurowany na wyłączony, więc użytkownik początkujący może poprzestać tutaj i przejść do wytwarzania logów. Użytkownicy, którzy czują się na siłach, mogą dokończyć czyszczenie ręcznie via rejestr. Czy wykonanie tej operacji ma znaczenie? Może mieć, jeśli w późniejszym czasie program ma być ponownie instalowany.

Opublikowano

zdecydowanie jestem użytkownikiem początkującym i poprzestałem na ptk 1 i 2 - nie czyściłem ręcznie via rejestr

Daemon tools dał się odinstalować, co dalej teraz?

Opublikowano

No więc usuń cały klucz sptd z prawokliku -> usuń.

Skoro widzisz zawartość tego klucza razem z podkluczami, to powinieneś mieć do niego pełne uprawnienia i przyznawanie uprawnień raczej nie powinno być potrzebne.

Opublikowano

deFco247 zrobiłem tak jak piszesz ale pojawia się komunikat: "Błąd przy usuwaniu klucza Nie można usunąć sptd: błąd przy usuwaniu klucza" skasowało jedynie podfoldery Enum i Security a Cfg zostało

Opublikowano

Zapewne uprawnienia nie są przyznane rekursywnie.

Wybierz z prawokliku na ten klucz opcję Uprawnienia...

Kliknij opcję Dodaj i w polu obiektów do wybrania wpisz dokładną nazwę swojego konta w systemie.

Po tym na liście uprawnień dla konta zaznacz Pełna kontrola, a następnie zapisz zmiany klikając OK.

Klucz powinien się dać normalnie usunąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...