Skocz do zawartości

Nikoguj

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    26
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Nikoguj

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. A jakbym nagrał włączanie komputera, wrzucił na YT i wstawił tu na forum?
  2. Tylko podczas startu. Przed chwilą też nie chciał się uruchomić. Tym razem problem polegał na tym, że system długo się ładował, ale się załadował. A potem jak pokazuje się ekran (w windows 10) gdzie trzeba kliknąć albo nacisnąć coś, aby przejść do logowania, to po naciśnięciu zawiesił się.
  3. Dziś znowu się nie włączył i musiałem resetować. Czy format system by coś pomógł?
  4. Zaktualizowałem przez UEFI. Zresetowałem go też do ustawień fabrycznych i zmieniłem taktowanie RAM na 3000. No powiem, że się trochę poprawiło, 40 sekund się włącza. Zauważyłem bios staruje normalnie. Potem gdy ładuje się system, to USB działa normalnie i słychać pracujący dysk HDD. Po chwili USB nie daje zasilania i dysk przestaje pracować, ale kółko ładowania ciągle się kręci. Po około 20 sekundach dopiero coś jakby zatrybiało (słychać znowu dysk, USB działa) i system się włącza. Nie wiem czy te informacje są w jakikolwiek sposób potrzebne, ale zwracam uwagę na każdy szczegół.
  5. Zrobiłem, ten który zachowuje. Wszystko poszło pomyślnie. Odpalił się system, potem chciałem sprawdzić czy dalej bardzo długo się włącza. Za 1 razem włączał się długo, ale myślałem ze sobie "układa" wszystko, więc jeszcze 1 reset znowu długo. Za 3 razem włączał się 3 minuty i 7 sekund
  6. Masz na myśli "resetowanie ustawień komputera do stanu początkowego"?
  7. Windows 10 Professional (x64)
  8. Witam Przepraszam że temat wątku nie jest jednoznaczny, ale mam dosyć nietypowy problem i nawet nie wiem jak go nazwać. Opiszę dokładnie wszystko po kolei, bo nie wiem które informacje będą potrzebne. Ostatnio przenosiłem komputer (stacjonarny) do innego pokoju. Chciałem odpalić grę w 4K i pograć na kierownicy. Zarówno 4K jak i kierownica nie działały. Po aktualizacji sterowników do karty graficznej i zainstalowaniu sterowników do kierownicy, wszystko chodziło jak należy. Przeniosłem komputer z powrotem do pokoju macierzystego. Przez jeden dzień było wszystko w porządku. Pod koniec dnia Windows chciał się zaktualizować przy zamykaniu, więc mu na to pozwoliłem. Następnego dnia gdy włączyłem komputer, kolor zielony na ekranie był przesunięty względem innych kolorów (w biosie, podczas półgodzinnej aktualizacji systemu i gdy system został zaktualizowany). Był na tyle przesunięty, że nie dało się normalnie używać komputera. Zresetowałem komputer i problem dalej istniał. Doszedłem do wniosku, iż może to być spowodowane tym, że przenosiłem komputer i może uszkodziłem grafikę. Zdjąłem obudowę oraz wyjąłem kartę graficzną, podpiąłem ekran przez HDMI do płyty głównej (procesor ma zintegrowaną grafikę) i problem dalej występował. Wyjąłem kości RAM'u, nic nie wydawało mi się uszkodzone mechanicznie. Włożyłem z powrotem RAM i grafikę. Włączyłem komputer i ku mojemu zdziwieniu kolory wróciły do normalności. Bios startował normalnie, system natomiast ładował się bardzo długo (myślałem że przez tą aktualizację). Zresetowałem komputer, w celu sprawdzenia czy już wszystko normalnie. Jednak dalej system próbował się włączyć 10 minut i zaciął się na ekranie ładowania, odpiąłem zasilanie. Włączyłem go jeszcze raz, gdy ładował się system, pokazał się brak sygnału na monitorze, znowu odpiąłem zasilanie. Kolejny raz włączyłem komputer, system ładował się (ok. 4 minut), potem wyskoczył brak sygnału na monitorze i po parudziesięciu sekundach, ekran wrócił i mogłem normalnie używać komputera. Teraz gdy włączam komputer, jest to loteria. Czasem będzie ładował się 4 minuty, potem wyskoczy brak sygnału i po pewnym czasie normalnie się włączy. Czasem pojawi się brak sygnału na monitorze i się nie włączy, a jeszcze innym razem system zawiesi się na ładowaniu. Bardzo proszę o pomoc, gdyby były potrzebne jeszcze jakieś informacje proszę pisać. Link do archiwum z zrzutami, które zrobiłem: http://www100.zippyshare.com/v/153W5YHT/file.html
  9. Nikoguj

    Przycisk w JavaScript

    Dziękuję bardzo trochę przerobiłem, ale liczy się że działa ^^
  10. Nikoguj

    Przycisk w JavaScript

    Wytłumacz mi proszę na czym to polega.
  11. Nikoguj

    Przycisk w JavaScript

    Dziękuję za odpowiedź, mu głównie chodzi o to że mam aplikację Spikit, za pomocą której mógłbym otworzyć URL za pomocą głosu. A w takim wypadku za bardzo nie wiem jak to złożyć do kupy
  12. Nikoguj

    Przycisk w JavaScript

    Mam taką stronkę i chciałbym uzyskać URL przycisku. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <!-- saved from url=(0020)http://192.168.0.12/ --> <html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <meta name="viewport" content="height = device-height, width = 420, user-scalable = no"> <title>WebIOPi | Demo</title> <script type="text/javascript" src="./WebIOPi _ Demo_files/webiopi.js"></script> <script type="text/javascript"> webiopi().ready(function() { var content, button; content = $("#content"); button = webiopi().createButton("sos2", "Wlacznik swiatla", outputSequence); content.append(button); // append button to content div }); function outputSequence() { webiopi().callMacro("wlacz"); } </script><script type="text/javascript" src="./WebIOPi _ Demo_files/jquery.js"></script><script type="text/javascript" src="./WebIOPi _ Demo_files/ga.js"></script><link rel="stylesheet" type="text/css" href="./WebIOPi _ Demo_files/webiopi.css"> <style type="text/css"> button { display: block; margin: 5px 5px 5px 5px; width: 460px; height: 45px; font-size: 24pt; font-weight: bold; color: black; } input[type="range"] { display: block; width: 160px; height: 45px; } #gpio7.LOW { background-color: White; } #gpio7.HIGH { background-color: Red; } </style> </head> <body> <div id="content" align="center"><button type="button" class="Default" id="sos2">Wlacznik swiatla</button></div> </body></html>
  13. Witam, jest możliwość uzyskania adresu URL przycisku na stronie w JavaScript?
  14. Nikoguj

    Uszkodzenie dysku

    Nie wiem, ponieważ dysk pożyczyłem od kolegi bo mój do xbox'a nie chciał działać. Mój link się normalnei otwiera.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...