Skocz do zawartości

BigStone

Użytkownicy
  • Postów

    22
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Treść opublikowana przez BigStone

  1. Podmieniłem plik uxtheme.dll na oryginalny i działa. Temat do Zamknięcia.
  2. Nie próbowałem. Jedyne co zrobiłem to kliknąłem opcję restore w uxtheme multi-patcher ale to nic nie dało. Może trzeba odmienić uxtheme.dll na oryginalny i od nowa spatchować?
  3. Witam. Zainstalowałem BricoPack Vista Inspirat 2, lecz nie za bardzo przypadł mi do gustu i postanowiłem go odinstalować. Po odinstalowaniu wszystko jest w porządku, lecz jeśli chcę zmienić styl lub kolor paska, to wszystko się zmienia oprócz koloru paska i ramek (pozostaje niebieski). Dodam jeszcze, że przed instalacją BricoPacka zainstalowałem uxtheme multi-patcher 8.0 aby móc zmieniać style na inne z neta. POMOCY.
  4. BigStone

    Paint - pliki .jpeg

    Witam. Proszę o pomoc w edycji plików .jpeg. Nie wiem czemu, ale jak chcę edytować plik .jepg w paincie, to po zapisaniu obraz się zniekształca/depixeluje. Tak samo jest, kiedy robie screena i chcę go zapisać w paincie. Jest na to jakaś rada?
  5. Styl Wizualny na Klasyczny raczej nie wchodzi w grę. Dokupię sobie raczej więcej Ramu. Zrobię defragmentacje dysku. Z chęcią będe czytał artykuł Picasso. Wielkie Dzięki Ci za Pomoc. Temat do Zamknięcia.
  6. Ok. Zrobione. Buforu wydruku nie wyłączałem, bo korzystam z drukarki.
  7. Zastosowałem Windows Worms Doors Cleaner, wyłączyłem usługę ctfmon.exe, dysk pracuje w trybie DMA.
  8. Ok. Zaktualizowałem sterowniki.
  9. Sterowniki Realtek znalazłem (A4.06), lecz nie mogę znaleść VIA Chipset, jest ich bardzo dużo. Pomożesz?
  10. Tak to jest ta płyta, czyli mogę skorzystać z programu Live Update 5 do aktualizacji Biosu, sterowników itp.?
  11. Zainstalowałem Microsoft Security Essentials, oraz zrobiłem skan OTL. Oto logi: OTL.Txt Extras.Txt Mój sprzęt: Płyta Główna: MSI PM8M2-V (MS-7071) Procesor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00 GHz Karta Graficzna: NVIDIA GeForce FX 5500 (128MRAM) Dysk Twardy: Maxtor 6L120P0 (80GB) Ram: 1GB (2x500mb)
  12. @up Tak, Windowsa mam oryginalnego, dopiero go zainstalowałem po całkowitym formacie dysku. Chciałem od czegoś zacząć, więc zacząłem od aktualizacji. Jest pewien problem bo nie wiem czy instalować takie aktualizacje jak "Windows Live" czy "Windows Search" czy nawet ten antywirus od Windowsa, skoro to mi nie jest chyba potrzebne. Czy powinienem zrobić wszystkie opcjonalne aktualizacje? Jeśli zrobię aktualizacje, to od czego mam zacząć? Czy mogę zoptymalizować Windowsa z tematu, którego podała osoba w drugim poście?
  13. Witam. Zrobilem Format całego dysku twardego, na nowo utworzyłem partycje, oraz zainstalowałem świeży WinXP Professional SP3. Najpierw, niczego nie instalując, zrobiłem wszystkie aktualizacje krytyczne (Opcjonalnymi zajmę się potem). Jak sprawdzić czy na świeżym Windowsie nie ma wirusów, bo płytka z Windowsem mogła być zainfekowana? Jak zoptymalizować Windowsa, aby działał, szybciej i był bardziej odporny na wirusy? Jakie programy musze zainstalować? Co muszę zrobić, aby za 2 dni znowu nie było tak jak przedtem? Pomocy. Chodzi mi o całkowitą optymalizację.
  14. Przeinstalowałem CCleanera, ponieważ tylko na nim zauważyłem błąd. Narazie nie mam doczynienia z "Runtime Error" ale tylko jak go zauważe, to przeinstaluje program, w którym błąd się wyświetlił. Ale i tak dziękuję za Pomoc.
  15. Witam. Miałem wirusa "Win32.Parite" i się go pozbyłem na dobre. Przeskanowałem 2-gi raz Dr.Web, wszystkimi szczepionkami na Parite, i anty-wirusami. Nic nie wykryło. Jednak w niektórych programach dalej zostaje wyświetlana ramka "Runtime Error" albo NSIS podczas ochoty odinstalowania. Nie chce usuwać programów takich jak "CCleaner". Jedyna rada to przeinstalowanie. Wirusa się pozbyłem, ale tej ramki z Runtime Error niestety nie. Jest jakaś rada? Bo CCleanera przeinstalowałem (usunąłem jego pliki i zainstalowałem 2-gi raz) i ramka się już nigdy nie wyświetla. A co z resztą programów? Czy muszę wszystkie przeinstalowywać? Pomocy!
  16. Prawie Spadłem z krzesła! CHOOODZI!! Bardzo Ci Dziękuję! Jedynie ty mi pomogłeś, a pisałem już o tym problemie na wielu forach. JEEE! Temat można Zamknąć. Jeszcze Raz Dziękuję i Pozdrawiam. Rzeczywiście pomogło zmienienie końcówki na .old THX!
  17. Zrobiłem tak, i dalej to samo. Spróbuje wymienić wszystkie pliki .dll, które DW podkreślił na czerwono, i może coś to da.
  18. To znaczy, że mam pierw zainstalować bez SP1, a potem z SP1? I czy może, jak instaluję wersję 2010 to mam odinstalować 2005 i 2008?
  19. Ok. Brakowało paru plików .dll, wrzuciłem do system32, DW nie wywala już błędu, że ich nie ma, lecz dalej jest jakiś błąd z msvcrt.dll. Już nie mogę normalnie. Plik .txt w załączniku. RME.txt
  20. Dalej to samo, lecz nie robiłem tego co w @up piszą, tylko ściągnąłem wersję oryginalną z zerem na końcu i podmieniłem. Nadal to samo. Spróbuje jeszcze zrobić to co @up. Jak to nie pomoże to już nie wiem. Każdy program działa, który wymaga tego pliku, tylko ten jeden nie działa. Próbowałem już skopiować plik .dll do Katalogu z programem i nadal to samo. POMOCY! Zobię to co pisze @ILP, a potem skanuję całego kompa.
  21. nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll Dzieje się to z uruchomieniem "pewnego" programu, do którego instalacji potrzebny jest .NET Framework 4. Zainstalowałem wszelkie aktualizacje jakie były na microsoft update, .NET Frameworki, zaaktualizowałem sterowniki od grafiki i DirectX 9.0c. Mam SP3 < żeby nikt nie nie pytal. Program zainstalowałem i przy uruchamianiu wywala ten błąd. Próbowałem już wszystkich sposobów jakie istnieją, przepatrzyłem całe google na temat błędu od góry do dołu każdy temat, i nic mi nie pomogło. Bo każdy pisze zainstaluj to albo tamto albo zaaktualizuj albo zainstaluj sp3 a tak sie sklada ze ja juz wszystko mam. BLAGAM O POMOC! Próbowałem aktualizować bibliotekę i przywracac przez sfc /scannow ale nic z tego nie pomogło. Błagam o pomoc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...