Skocz do zawartości

Jonasz1978

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    50
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Jonasz1978

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. Częste zwiechy systemu powolne działanie mozzilli - z częstymi zwiechami przeglądarki (częste problemy z flashem) Chciałbym zrobić sprzątanie systemu by usprawnić prace komputera oraz naprawić błędy i wykasować niepotrzebne rzeczy ... Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  2. Właśnie nie wiadomo czy jest do końca uszkodzony jak powyżej znalazłem parę postów z różnymi adnotacjami i próbowałem ale nie odpala ... po za tym główną przyczyną że nie odpala to nie mogę zmienić w BIOS ustawień dotyczących dysku twardego tzn nie można nic zmienić a dysk figuruje jako none Po za tym dziecko to 10 latek i nie wiadomo co mu strzeli do głowy na nastepny raz a z wyczytanych informacji istnieje jakiś cień szansy że to się da coś z tym zrobić i nie po najmniejszej linii oporu
  3. Nie wiem oczywiście czy dobrze ale nadmieniam iż stało się to po ściągnięciu gry na kompa ze strony jakiejś tam przez syna więc czy to jest hardware zwłaszcza że znalazłem parę podobnych problemów na necie : http://forum.pclab.pl/topic/1073673-B%C5%82%C4%85d-PXEE61-Media-test-failure-nowy-laptop-Lenovo-G7080/ https://forums.techguy.org/threads/solved-pxe-e61-media-test-failure-check-cable-error-message.104472/ http://www.tomsguide.com/answers/id-2653378/dell-vostro-computer-boot-displays-pxe-e61-pxe-m0f-error-codes.html I sam nie wiem czy można to ugryźć nie tracąc danych ....
  4. Dzień dobry, Komputer dziecka który grywał minecrafta z jakiejś strony ... i następnie wyskoczył komunikat po zbootowaniu kompa "This Product is covered by one or more of the following patents: US5, 307,459, US5,434,872, US5, 732,094, US6,570,884, US6,115,776 and US6,327,625 Realtek PCIe GBE Family Controller Series v2.39 (01/24/11) PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM. Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" Nie moge też zmienić w Biosie by widział dysk Fixed HDD None Po zmi
  5. Chyba już nie trzeba własnie zniknęły i już się nie pojawiają log z rejestru w załaczniku DZIĘKUJĘ BARDZO SearchReg.txt
  6. jak w screenie nadal są i nie wiem jak wyrzucić to ustrojstwo
  7. W załączeniu logi z frst po naprawie - jednak nadal występują chińskie skróty jak w poprzedniej wiadomości screen FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt
  8. Dzień dobry, Na wstępie przepraszam że mnie nie było ale ferie. Wykonałem wg zaleceń PICASSO i w załaczniku pliki. Nadmienię iż pozostały chinskie literki tym razem w .... w załaczniku skan Pozdrawiam Serdecznie Czy można prosić o weryfikację logów? FRST.txt Addition.txt Fixlog.txt
  9. Dzień dobry, Podczas ściągania zassało mi świństwa w postaci wyskakujących okien i włączającej się chińskiej przeglądarki itp. rzeczy plus przy próbie włączenia chrom pojawia się komunikat : "NIE UDAŁO SIĘ WCZYTAĆ ROZSZERZENIA Z : C:\Users\oem2\AppData\Local\kemgadeojglibflomicgnfeopkdfflnk. Brak pliku manifestu lub nie można go odczytać" Po naciśnieciu ok uruchamia się chińskie świństwo Występują takie zainstalowane programy jak w załączniku nadmienię iż przywracałem ie do ustawien domyslnych Przepraszam ale dodaje moje że się komuś przyda wstępne rozwiązanie : w chrom przywr
  10. do tego dochodzi jeszcze to iż nawet ustawiając w KIS żeby nie włączał się przy starcie to on jakby się uparł i się włącza z wszystkmi opcjami a ustawiałem wyłączony ...........
  11. Witam, Problemów jest kilka ale najważniejszy to uruchamianie XP. Nadmienię iż komp to macbook a xp jest na bootcampie: 1. Uruchamianie czy wręcz nie uruchamienie xp polega na tym iż po włączeniu kompa pojawia się ekran biały by po dłuższej chwili tj od 3 do 30 sek przejść w ekran z szybko przesuwającym się paskiem a następnie ekran czarny z migającym kursorem, następnie kursor znika na parę sekund by się pojawić i potem już nie wiadomo od czego zależy pojawienie się ekranu logowania do xp (wskazuję że ekran powitalny xp mam wyłączony poprzez dopisanie funkcji noguiboot po fastdetect).
  12. Rozumiem iż deinstalacja KAV i od początku wszystkie logi i dopiero wtedy prosić o pomoc echh jak trzeba to trzeba w dodatku załączam screena z komunikatem skryptu tym razem wyskoczył jak odświeżałem stronę gazety i bitdefender się też włączył
  13. wcześniej nie zastosowałem się do skutków ubocznych GMERA i zmienił mi kanał na PIO włąsnie teraz odinstalowałem kanał i uruchomiłem ponownie ultra DMA natomiast wystąpiło grzanie się kompika lecz znów ponownie pojawił sie problem wskakujacych komunikatów: wtyczka schockwave przestała działać - zatrzymaj lub kontynuuj oraz skrypt na stronie przestał działać komp zmuliło do potęgi wręcz zwiecha na około minutę nawet mysz na ekranie nie chciała się ruszyć a potem jak reką odjął wróciło do normy i o co chodzi? nadmienię iż często pojawia się mi to wchodząc
×
×
  • Dodaj nową pozycję...