Skocz do zawartości

rapidsebuja

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    49
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O rapidsebuja

  • Tytuł
    Użytkownik

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Skąd:
    Wuppertal
  • Hobby:
    Komputery, telefony komórkowe.

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Witam. Posiadam w/w laptop. KIedy wszystko bylo sprawne, zaktualizowalem bios do najnowszego ze strony producenta. Po jakims czasie postanowilem wzucuc modyfikowany bios dla tego modelu ktory znalazlem na jednej ze stron zagranicznych dosc znanej i czesto polecanej. Po tym zabiegu dalej dzialal sprawnie. Pewnego razu musialem przywrocic bios oryginalny i wzucilem oczywiscie ze strony producenta tylko jedno wydanie starsze od poprzedniego. Niestety podczas flaschowania z pendrive przypadkowo zostal wysuniety z laptopa... No i jak sie domyslacie juz nie mozna bylo go uruchomic. Wlancza sie ogolnie, startuje podswietlenie z przyciskow dotykowych, wentylator tez dziala lecz brak dalszych oznak oraz brak obrazu (na hdmi tez nic nier widac) Wymienialem ram, dyski, resetowalem cmos, probowalem przywrocic bios metoda bez baterii laptopa pendrive plus kabinacja klawisz i tez nic.. Moze robie cos zle lub ma ktos pomysl jak go postawic na nogi?
  2. jezeli pisze ze problemy z uruchomieniem to znaczy ze nie zawsze uda mi sie wejs do biosu - to chyba logiczne...
  3. ok ale dla czego sa problemy z uruchomieniem? co do tego ma matryca?
  4. jak sie wlaczy to moge wejsc do biosu, widac wszystko ok. jezeli zbotuje system i mam pulpit tez jest ok do momentu pojawienia sie artefaktow... "sygnalizacja swietlna" dziala poprawnie przy mem tessie "startup test" przy 40% artefakty i off... i problemy z uruchomieniem
  5. hard reset nic nie daje bios przeinstalowalem w czoraj jak udalo mi sie uruchomic system... po tym prcesie wylaczylem go i znow byly problemy z zalaczeniem (sorrki picasso bede pamietac o tym) a przy okazji masz jakis pomysl o co tu chodzi?
  6. ale jak jak sie znow wylancza?
  7. to jak sprawdzic co to jest.. z innymi ramami to samo.... hdd nie byl ruszany, jest orginalny
  8. Sorrry zle oznaczenie jednak podalem... to jest dv5 1010ew.... juz poprawiam w tytule tematu podpialem kabel ale nic nie widac na zewnetrznym... po 2 uruchomieniach znowu sie sam wylancza....
  9. Zaraz podlacze i dam znac tylko kabel vga znajde.. Chociaz nie wiem co to ma do rzeczy poniewaz oprocz tego laptop sie sammoczynnnie wylancza o czym juz wspominalem moze byc poprzez zlacze hdmi? czy musi byc vga?
  10. Na 100% jest to prawidlowe oznaczenie. Spisalem je z dolnej pokrywy. Karta video - radeon nie nvidia.
  11. W lapku od pol roku nowe pamieci (cn memory) 4GB (2x2GB) Zaczelo sie przy ogladniu filmikow na YT.. Na ekranie niespodziewanie wyskoczyly "krzaczki" wylaczylem go na przycisku power, po ponownym wlaczeniu po wystartowaniu dysku zaraz sie wylancza... Z innymi ramami to samo... gdy odczekam z godzine i go odpale to laduje system (7601) i po pojawieniu sie pulpitu gdy nic sie nie robi na kompie jest ok gdy tylko wlaczam przegladarke czy cos wyskakuja krzeczki... Nagralem krotki filmi z krzaczkami... Obstawiam ze to plyta glowna ale nie jestem pewien Filmik
  12. Teraz juz jest ok Jak na przyszlosc zabespieczyc sie przed czyms takim??
  13. Uruchomilem wpis , reset i nowy log: http://www.wklejto.pl/120724
  14. Po netsh winsock reset wyskoczylo ze operacja przebiegla pomyslnie czy cos takiego, zrobilem reset i ponownie odpalilem OTL. Logi: OTL: http://www.wklejto.pl/120712 Extras: http://www.wklejto.pl/120713
  15. Log ze skryptu: http://www.wklejto.pl/120646 OTL: http://www.wklejto.pl/120647
×
×
  • Dodaj nową pozycję...