Skocz do zawartości

Komunikat tymczasowy, zamknij krzyżykiem po przeczytaniu. Zostały naprawione problemy z rejestracją. Szczegóły w tym wątku.

urden

Użytkownicy
  • Zawartość

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O urden

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. urden

    Problemy z instalacją programów

    W uzupełnieniu dodaję pliki raportów FRST. Addition.txt FRST.txt
  2. Witam. Padł mi dysk w laptopie. Kupiłem nowy, postawiłem system. Żadnych błędów podczas instalacji - wszystko przebiegło gładko, włącznie z aktywacją. System jest legalny, kupiony z laptopem, instalacja z oryginalnej płyty recovery. Od samego początku po zakończeniu instalacji miałem problem z instalowaniem programów. Obojętne czy inicjowałem lewo- czy prawo klikiem, w trybie zwykłym czy jako administrator. Objaw zawsze ten sam - chwilę myśli (kółeczko się kręci) i zero reakcji. Żadnego zainicjowanego procesu w menadżerze. Cały czas jestem w trakcie instalowania nowych aktualizacji - jest tego trochę, ale nic się nie zmienia. Wyłączyłem UAC, zainstalowałem SP1 i SP2. Bez zmian. Wszystkie sterowniki zaktualizowane. Niektóre programy można zainstalować poprzez PPW-odblokuj, inne przez PPW-zainstaluj w trybie zgodności z xp, inne tylko przez rozpakowanie archiwum przy pomocy zipa i wyodrębnienie pliku wkonywalnego. A niektóre instalują się bez problemu. Generalnie problem jest z archiwami i z menadżerami pobierania. Czyste pliki instalacyjne z reguły działają. Od początku jest zainstalowany legalny antywirus - najpierw panda, ale odinstalowałem ze względu na powtarzający się błąd aktywacji, teraz AVG - też legalny. Nie ma znaczenia czy antwirus i firewall działają w tle czy nie. Dodam jeszcze że składniki gier są zaktualizowane, formanty activex, directx, visual c++, itp. Wykonałem również komendę regsvr32 jscript.dll. Polecenie MSIExe - brak komunikatu o błedzie, msiserver ustawiony na ręczny, ponowne uruchomienie - bez błedu, wersja instalatora 4.5.6002.18005. Użyłem też programu "MicrosoftFixit.ProgramInstallUninstall.Run". Bez rezultatu. Proszę o pomoc, bo już mi ręce opadają - pierwszy raz mam do czynienia z takim problemem. ps. vista home basic 32, lenovo 300n200.
×