Skocz do zawartości

Komunikat tymczasowy, zamknij krzyżykiem po przeczytaniu. Zostały naprawione problemy z rejestracją. Szczegóły w tym wątku.

jacek80P

Użytkownicy
  • Zawartość

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O jacek80P

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. jacek80P

    Dziwne działanie komputera

    Ściągnąłem plik o nazwie l4d.iso oraz l4d2.iso to są pliki gry. Tak uruchomiłem je instalując na C, bo tylko tą partycje mam. Mimo że mi wykryło że jest to plik, albo zagrożenie behawioralne dodałem to do wyjątków żeby móc pograć, ale niestety wyświetlił mi się komunikat że jest tam koń trojański (nazwy nie pamiętam) i kliknąłem ze świadomością że może być później coś nie tak ignoruj zagrożenie. Pliki te zostały odinstalowane z komputera i całkowicie usunięte z kosza. Mam PeCet stacjonarny i dopiero jak wrócę do domu po południu z pracy to sprawdzę drugą klawiaturę czy będzie działać, czy będzie to samo. EDIT: Chciałem już wcześniej zedytować ten post ale przez przerywane połączenie internetowe i całe moje wypociny skasowało. Spróbuje odtworzyć to co chciałem napisać wcześniej. Proszę o wyrozumiałość i najmocniej przepraszam za chaotyczność mojej wypowiedzi ponieważ pisze (edytuje) ten post za pomocą tablicy znaków. Wczoraj w nocy gdy wyłączałem komputer zamykał System około 8 minut i automatycznie sam się włączył i wyświetlił się niebieski ekran na którym było coś napisane ale nie zdążyłem zobaczyć co bo leżałem w łóżku, a gdy podszedłem System się załadował i pojawiło się okienko z informacją w stylu "System Windows odzyskał sprawność po nie oczekiwanym uruchomieniu komputera". Wczoraj gdy uruchamiałem System podczas rozruchu wyświetliły mi się dwie opcje do wyboru: 1) napraw System Windows (zalecane) oczywiście wybrałem te opcje 2) uruchom System Windows normalnie. Szkoda, że nie można cofnąć czasu. Aha, zapomniałem jeszcze wspomnieć, że raz zrobiłem przywracanie Systemu z przed zainfekowania komputera, mając nadzieję, że to coś pomoże, ale nic z tego. Rolka w myszce zamiast przewijać strone to ją pomniejsza lub powiększa, a gdy klikam prawym przyciskiem myszy żeby coś skopiować, bądź wkleić to opcje wyboru szybko znikają, dlatego też zapewne mam problem z normalnym zamknięciem Systemu który muszę zamykać przyciskiem uruchamiającym komputer. Dodatkowo miałem dziś problemy z uruchomieniem przeglądarki Mozilla Firefox bo pojawiał się komunikat "Couldn't load XPCOM", więc pobrałem najnowszą wersję przeglądarki ale co widziałem w panelu sterowania troszkę starsza od mojej zaktualizowanej, ale to naprawiło problem przeglądarki. Podłączyłem inną klawiaturę i niestety to samo co z poprzednią, gdy wduszam np. klawisz a to pisze mi ą, a jak s to pisze mi ś, tak jakbym miał wciśnięty prawy Alt, ale widze że go nie mam wduszone. Pomyślałem sobie że jak go wdusze i jak będę wciskał inne literki to coś da, ale niestety. Mogę spróbować ściągnąć ten programik który mi podałaś w linku, ale nie sądzę, żeby to rozwiązało sprawę klawiatury, ale na pewno nie zaszkodzi spróbować. Wygląda na to, że raczej nie ma już dla mnie żadnej nadziei, żeby obeszło się bez re instalki Systemu Windows Vista 64 bit, a tego chciałem za wszelką cene uniknąć, bo System mam legalny. Teraz będę musiał kombinować skąd dorwać płytę, ale to już jest mniejszy problem. Dziękuję Picasso za udzieloną mi pomoc. Może uda się jeszcze coś wykombinować. EDIT2: Zainstalowałem PassMark Keyboard Test i sprawdziłem obie klawiatury, mogę sprawdzić jeszcze trzecią bez przewodową. Te dwie pierwsze pokazują identyczny błąd (czerwony LCTRL [ten błąd tylko wyświetla] oraz na czerwono P Alt, a na żółto gdzie pisze Power Management trzeci klawisz, nie wiem nawet co to są za klawisze bo nie jestem nawet w stanie odczytać nazwy. Klawiszami e oraz F4 zamyka mi program, większość klawiszy wyświetla się prawidłowo, ale co z tego skoro nigdzie nic nie mogę napisać, a kilka klawiszy wcale nie pisze w tym programie. Nic, trzeba się przygotowywać na reinstal Systemu. EDIT3: Dzięki. Znalazłem przyczynę, obejdzie się bez reinstalacji Systemu, ale nadal mam z nią problemy, przyczyną jest klawiatura, choć teraz chodzi prawidłowo. Odinstalowałem sterowniki klawiatury, komputer zaczął chodzić normalnie, ale gdy uruchomiłem ponownie komputer sterowniki obu klawiatur (druga bez przewodowa) znowu były zainstalowane i komputer znowu zaczął wariować. Wszedłem w menadżera urządzeń, jest tam: - Inne urządzenia - SCSI/RAID Host Controller i żółty przy nim wykrzyknik, teraz jest przy nim tylko znak zapytania. (Choć pisze to urządzenie działa poprawnie, raz wszedłem w wartości , ale ich nie zmieniałem, Zakres We/Wy ustawiony jest na FFE8 - FFEF i tu występował jakiś problem, teraz trochę się boję znowu w to wchodzić, bo mogę to zmienić, ale boję się że znowu klawiatura zacznie mi wariować, ale z tym sobie już poradzę) Chciałem ten sterownik najpierw zaktualizować online, bo płytki CD i tak nie mam do Płyty Głównej, to System nie mógł odnaleźć sterownika. Więc wyłączyłem urządzenie i zmieniłem Port USB na inny, to pomogło, ale jak tylko schowałem komputer pod biurko problem powrócił, nawet wyłączenie i odinstalowanie sterownika nic nie pomogło, ani zmiana portu. Może coś w Biosie powinienem przestawić. Zainstalowałem z powrotem ten sterownik i znowu odinstalowałem i zmieniłem port USB klawiatury, teraz jak na razie jest spokój. A moja Płyta Główna to Gateway G33M05G1. Może jakieś rady? EDIT 4: Głównym winowajcą okazało się brak aktualizacji Systemu. Wczoraj przeprowadziłem aktualizację Systemu od nowa, zapomniałem że miałem ustawioną opcję jako aktualizacje ręczną, teraz ustawiłem na automatyczną. Ostatnią aktualizację przeprowadziłem jakieś pół roku temu, a wczoraj mi pokazywało podczas aktualizacji, że ich nigdy nie przeprowadzałem, coś te moje aktualizacje wszystkie pousuwało. W Firefoxie Mozilli wyświetla mi literki w pogrubionej czcionce. ściągnąłem wersję 43.0.1 (x86) a nie mogę zaktualizować do wersji 47.0 ponieważ pisze mi że nie mam wystarczających uprawnień, dopiero teraz zaktualizowało mi do wersji 47.0 ponieważ nie było zainstalowanych wszystkich bibliotek, znaczy wersji 1.1 oraz 2.0 i teraz chodzi jak ta lala Jeszcze jest tylko problem w aktualizacji chodzi o pakiet językowy dla programów Microsoft.Net Framework 3.5 z dodatkiem Service Pack 1 (KB951847): procesory x64 nie chce go zainstalować, ale że teraz zainstalowałem wcześniejsze biblioteki pakietu Microsoft.Net Framework problem zniknie, zobaczymy. Sam sobie rozwiązuję problemy Na razie instaluje, ale czy zainstaluje, zobaczymy. Niestety nie chce, no trudno.
  2. Witam. Ściągnąłem z netu jakiś szkodliwy plik i go zainstalowałem. Od tego czasu mam problemy, nie chce mi klawiatura pisać, tylko pisze polskie znaki jak np. ą, ć, ł. Nie mogę uruchomić normalnie żadnych programów ani internetu ponieważ otwiera mi właściwości. Jedyna opcja żeby uruchomić cokolwiek to menu start. Jak coś zminimalizuje do paska menu start to musze się naklikać żeby to otworzyć. Systemu Windows też nie mogę normalnie zamknąć, jedynie tylko przyciskiem tym którym włączam komputer tym mogę zamknąć. Skanowałem programem AVG AntiVirus Free Edition. Znalazł jedno zagrożenie, ale nic to nie pomogło. Będę wdzięczny za pomoc. P.S. Mam założony taki sam temat na innym forum, ale niestety forumowicz gajedan nie był w stanie mi pomóc i odesłał mnie na to forum. Może tu znajdę pomoc. A poniżej jest odnośnik do innego forum na którym założyłem taki temat: http://forum.idg.pl/topic/236247-proszę-o-sprawdzenie-logów-z-hijackthis/ Jestem już zmęczony i idę spać, dobranoc. Skan z GMER.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt
×