Skocz do zawartości

airborne82

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    19
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O airborne82

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. Który dokładnie plik z rejestru mam zaimportować ? Jeśli to sterownik AX 64 Time Machine robi problem że nie da rady wejść do trybu awaryjnego to i tak nic nie poradze. Bo z programu nie mam zamiaru rezygnować. Jest dla mnie zbyt przydatny
  2. Co do awaryjnego trybu : Sprawdziłem teraz. Ostatni sterownik który się ładuje to AXTrack.sys. potem następuje ładowanie się trybu awaryjnego-czekaj-zapraszamy i już się nie wczytuje tylko następuje reset. Znalazłem coś takiego : https://support.kaspersky.com/pl/general/windows/493#block1 " Co zrobić, gdy komputer uruchamia się tylko w trybie standardowym? Jeśli komputer uruchamia się tylko w trybie normalnym, a po wybraniu trybu awaryjnego generuje błąd stop, tzw. "blue screen", możliwe, że uszkodzona jest gałąź rejestru Safeboot odpowiedzialna za tryb awaryjny. Gałąź Safeboot można przywrócić, wykorzystując wcześniej zaimportowany plik .reg. W tym celu należy wykonać następujące czynności: Pobierz archiwum safeboot.zip. Rozpakuj archiwum na komputerze (na przykład, korzystając z programu WinZip). Uruchom plik .reg odpowiedni dla Twojego systemu operacyjnego:
  3. Tak mam zainstalowaną nową wersje Flash Playera, nie pamiętam tylko jak mam ustawione aktualizacje ( czy mam dostawac monit że jest nowa wersja , czy też robi aktualizacje w tle - tego nie jestem pewny gdyż nie pamiętam jak ustawiłem ) Kontrolka od dysku wtedy mruga, czyli tak jak przy prawidłowej pracy. Benchmark zrobiłem nie na świeżym systemie, w sensie chodzi mi od kilku dni non stop, może powinienem tez zrobić test benchmark po zresetowaniu ? Czy nie ma to większej róznicy ? Pliki z podglądu zdarzeń ( wrzuciłem upload na serwer Uptobox ) Podgląd zdarzeń aplikacje: http://uptobox.com/fmbcxk0e7fzd Podgląd zdarzeń system: http://uptobox.com/bn9ga5lyojb2 Jeśli chodzi o błędy w podglądzie zdarzeń związane z zasilaniem, to są one związane z przerwami z dostawą energii ( awaria sieci albo kilkusekundowy zanik dostawy ) nie mający związku z hardware. Gdyż wtedy i akwarium mi gaśnie to wiem wtedy że dostawca leci w kulki Spróbuję podejrzeć też ten ostatni sterownik na którym się resetuje tryb awaryjny. Mało z niego korzystam, prawie w ogóle gdyż jak mam jakąś awarie systemową to mam program AX64 Time Machine którym robię codzień backup systemu, choć wiem że działajacy tryb awaryjny jest jednak potrzebny.
  4. Jutro zrobie co trzeba Smart i benchmarki dysku będą w porządku bo często co jakis czas sprawdzam stan dysków, więc to na bank nie wina dysku. Aha : te zawieszanie explorera/ systemu czy jak to nazwać ... to po jakimś czasie jak się nieraz sam explorer odwiesi to wyskakuje powiadomienie ze nowa wersja Flash Playera do pobrania. Może okienko przypomnienia o aktualizacji Flash Playera lubi robić taki zwis ? Dyski wtedy normalnie pracują.
  5. Więc tak : Nieraz mam drobne zwisy w systemie, tak jakby explorer.exe się zawieszał , nie zawsze ale raz na tydzień. Zwis na kilka sekund, wtedy wyłacza się explorer.exe i ładuje się spowrotem. Co do włączania systemu, to jak nieraz chcę go włączyć albo zresetowac to nie odpali nieraz za pierwszym razem,w rogu miga kreska i tak można czekać , dopiero kombinacja CTRL + ALT + DEL lub reset przyciskiem spowoduje reset i już załadowanie systemu od nowa. Niby nie jest to zbyt uciążliwe ale skoro SFC/SCANNOW wskazuje na jakieś błędy w plikach systemowych to może to jest wina tego. Aha i kolejna sprawa, ostatnio miałem potrzebe wejść w tryb awaryjny to nie dało rady wejść, w czasie wczytywania trybu awaryjnego reset i uruchamia się spowrotem w trybie normalnym, nie wiem od kiedy to się dzieje ale nie zwracałem na to uwagi gdyż z trybu awaryjnego mało co korzystam. System czysty od infekcji : Picasso nieraz mi tutaj na forum sprawdzała. Olać te błędy skoro nie są tak uprzykrzające ?
  6. LOG z tamtej operacji http://wklej.org/id/3115764/
  7. Załączyć jakieś logi i zrobić tego sfc/ scannow skoro operacja z DISM wyrzuciła błąd.
  8. Log CheckSUR : http://wklej.org/id/3113839/ Log CheckSUR.persist : http://wklej.org/id/3113843/
  9. Witam Nieraz mam problemy ze startem systemu * nie zawsze odpali za pierwszym razem ). A do tego potrafi się długo wczytywać. Postanowiłem przeskanować system poprzez SFC/ scannow Wykryło problem LOGI SFC W ZAŁĄCZNIKU . sfc.txt
  10. Zgodnie z powyższym nowe logi : Addition : http://wklej.org/id/2991520/ FRST : http://wklej.org/id/2991521/ Shortcut : http://wklej.org/id/2991522/
  11. Ostatnio zmieniłem Avasta na Bitdefender Antivirus Free Avast skutecznie uprzednio odinstalowany poprzez Avastovy programik do odinstalowania. Po instalacji Bitdefendera na następny dzień zauważyłem coś niepokojącego ... W " OPCJE FOLDERÓW " brak reakcji na " ukryj rozszerzenia znanych typów plików " oraz " pokaż ukryte pliki, foldery i dyski " ... A jak wiadomo druga opcja jest często potrzebna i po zaznaczeniu jej nie ma żadnej reakcji. Co do pierwszej opcji tez jest dla mnie niewygodna . Gdyż wolę jak są ukryte typy plików. Malwarebytes Anti-Malware, Hitman Pro, Zemana AntiMalware, AdwCleaner nie wykryły nic niepokojącego. Podsumowując : Co tak pomieszało że po zaznaczeniu opcji " pokaż ukryte pliki, foldery i dyski " nie ma żadnych zmian w widoczności folderów, a także po zaznaczeniu " ukryj rozszerzenia znanych typów plików " rozszerzenia dalej są widoczne . Po wejściu spowrotem w opcje folderów ustawienia wracają do ustawień jak zaznaczone wyżej strzałkami . Proszę o sprawdzenie logów i sprawdzenie ewentualnej infekcji lub pomieszanych opcji w rejestrze które mogły zaistnieć za sprawą BitDefendera. Wymagane logi : addition : http://wklej.org/id/2990918/ FRST : http://wklej.org/id/2990922/ Shortcut : http://wklej.org/id/2990923/ EDIT: PS : Po zresetowaniu systemu, jest reakcja na zaznaczone opcje. Nie wiem jak na długo, gdyż albo to " coś " zmieni znowu albo to Bitdefender tak " zabezpiecza " ? Więc mimo to prosiłbym o sprawdzenie logów wymienionych wyżej w pierwszym poście, jeśli problem znowu się pojawi to dam odpowiednią adnotacje.
  12. Witam Ostatnio mam dziwne problemy z systemem . Otóż często zostawiam włączony PC na noc , tak z przyzwyczajenia gdyż i tak po kilku godzinkach " snu " wracałem do pracy . Dziś oraz wczoraj miałem taki problem że system jakby dostał zwisa , nie dało się przeglądarki odpalić , żadnego programu , a nawet wylogować się z systemu czy wejść w zawartość " mój komputer " . Trzeba było resetować przyciskiem na obudowie . Wcześniej takich problemów nie było . Prócz tych problemów innych nie zaobserwowano . Logi z FRST : Addition : http://wklej.org/id/2781515/ FRST : http://wklej.org/id/2781518/ Shortcut : http://wklej.org/id/2781522/ Zrobiony tez skan SCANNOW ( znaleziono jakieś uszkodzone pliki ) W razie czego mogę podesłać CBS.log - tylko prosze o info gdzie go wrzucić bo zajmuje 10 MB W podglądzie zdarzeń błąd :
  13. O dziękuję Rucek a co z tymi ?? MSCONFIG\Services: Adobe LM Service => 3 MSCONFIG\Services: AdobeFlashPlayerUpdateSvc => 3 MSCONFIG\Services: Autodesk Content Service => 2 MSCONFIG\Services: gupdate => 2 MSCONFIG\Services: gupdatem => 3 MSCONFIG\Services: IAStorDataMgrSvc => 2 MSCONFIG\Services: NvNetworkService => 2 MSCONFIG\Services: NvStreamSvc => 2 MSCONFIG\Services: nvsvc => 2 MSCONFIG\Services: nvUpdatusService => 2 MSCONFIG\Services: RemoteRegistry => 3 MSCONFIG\Services: ScrybeUpdater => 2 MSCONFIG\Services: ServiceLayer => 3 MSCONFIG\Services: SkypeUpdate => 2 MSCONFIG\Services: SpliCamService => 2 MSCONFIG\Services: Stereo Service => 2 MSCONFIG\Services: WMPNetworkSvc => 2
  14. Ślicznie dziękuję Co do usług to tak zgadza się , niektóre są wyłączone gdyż korzystając z jakiegoś tematu 2-3 lata temu na jednym forum z optymalizacją wyłączyłem niektóre bo za dużo ich startowało . Niektóre wyłączone , niektóre są dane jako ręczne uruchomienie . Rzecz jasna jeśli trzeba to mogę wkleić tutaj screeny jak się to przedstawia . Czy koniecznie trzeba wszystkie usługi wtedy wyłączone włączyć ?? Bo z tego co tam czytałem to niektóre są zbędne .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...