Skocz do zawartości

Janis

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    49
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Janis

  • Tytuł
    Użytkownik

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Skąd:
    Łódź
  1. Procesor G630 Typowa intelowska płyta główna z typowym intelowskim sterownikiem grafiki. Chrakterystykę kontrastu wyświetlanego obrazu mogę zmieniać: 1) w panelu sterownika grafiki jest suwak kontrastu 2) w panelu monitora zmieniając jego profil w zakresie kontrastu Wyświetlany aktualnie obraz jakiejś fotografii po odczytaniu z pamięci obrazu, najpierw jest modyfikowany przez profil przypisany monitorowi, a potem przez korektę w sterowniku grafiki -czy odwrotnie ?
  2. Janis

    USB bez bezpiecznego usuwania

    Nadal nie wiem dlaczego jedno z wejść USBver.2 po połączeniu pamięci masowej nie powoduje pojawiania się ikony bezpiecznego usuwania z automatu. Ale jeden ze znajomych pokazał mi jak sprawić, by pojawił się komunikat: "Pamięć masowa może być bezpiecznie usunięta". Wystarczy otworzyć folder systemowy "Komputer" i kliknąć prawym klawiszem myszy ikonę włożonego pena. Następnie kliknąć z pojawionego menu "Wysuń urządzenie" . Po kliknięciu pojawia się upragniony komunikat. Dziękuję wszystkim, co poświęcili czas na przeczytanie mojego przypadku. Jak tu zajrzę zawsze udaje mi się wyczytać coś użyte
  3. Świeżo postawiony Windows7 home premium na komputerze mającym praktycznie wszystko na płycie głównej: http://b2b.gigabyte.com/Embedded-Computing/MSH61DI-rev-12#sp Nie próbowałem instalować innego systemu, więc nie wiem czy mój problem pochodzi ze sprzętu, czy z systemu Windows7. W razie potrzeby proszę przesunąć ten temat do działu Windows7. Na zewnątrz wyprowadzone 2 USB ver3 oraz 3 USB ver2. Niestety tylko jedno USB (ver2) ma wygodny dostęp -właśnie z nim jest problem. Choć wszystkie 3 USBwer2 widać w Menedżerze urządzeń w tym samym koncentratorze, w tym samym Generic Hub -tylko wygodne USB
  4. W znacznym stopniu problem rozwiązany. Doczytałem, gdzie docelowo Firefox powinien przepisać pliki dodatku -a u mnie nie przepisał. Przepisałem ręcznie i DZIAŁA !! Ale co sprawia, że na głównej partycji tego laptopa Firefox nie ładuje dodatku, jak w innych systemach ??????? (Nawet na sąsiedniej partycji ładuje poprawnie) No, ale i tak mam satysfakcje, że oglądam filmy i robię wszystko, co mi potrzebne, używając 30 razy mniej zasobow (i kilka razy mniej prądu) -jak bym używał Win10.
  5. Pozdrawiam forumowiczów, najbardziej tych co tu od dawna... Używam XP PRO. Najnowszy możliwy do zainstalowania Firefox to wesja 52esr. Jednak ten Firefox w XP nie potrafi odtwarzać filmików na niektórych stronach, np.: https://vod.tvp.pl/video/the-good-doctor,odc-3,35129807 Filmy nie działają, ponieważ przeglądarka nie obsługuje funkcji H.264 oraz MSE&H.264 . Mogę to zobaczyć, jeśli wejdę na testową stronę: https://www.youtube.com/html5 Na stronie widzę, że u mnie dwie z sześciu możliwych funkcji nie działają -te mające w nazwie H.264 Znalazłem w Necie informacje, jak to naprawić: https://
  6. Filmiki na www.etutor.pl wyświetlane są poprawnie zarówno w Firefox i Opera. Jednak na tym portalu językowym jest dużo symboli głośniczka, w które się klika w celu usłyszenia wymowy. Opera nie uruchamia tych pliczków dźwiękowych. CHODZI O GŁOŚNICZKI PODOBNE DO TYCH NA translate.google.pl -NA GOOGLOWSKIM TŁUMACZU OPERA NAWET NIE POKAZUJE TYCH GŁOŚNICZKÓW. Problem Opery występuje na dwu odległych laptopach z XP i Operą(20 i 36). Jeden z tych laptopów przeglądneła Picasso pod kątem infekcji i nie znalazła wirusów https://www.fixitpc.pl/topic/32105-infekcja-z-adresu-filmykropkato/ Jak zmusić O
  7. Przeinstalowałem sterowniki i oprogramowanie "dźwięku" oraz przeglądarkę. Już drugi dzień dźwięk nie zanika -więc chyba rzeczywiście problem nie oznaczał infekcji. Nie mogę zgadnąć co namieszało w ustawieniach dźwięku (bo nie robiłem nic prócz oglądania filmów i zaglądania na pocztę). Dzięki za uwagę.
  8. Janis

    Humor

    Mały Rekin pyta tatę: - Dlaczego, zanim zjesz człowieka, zawsze okrążasz go dwa razy ? - Jak chcesz jeść z gównami to nie okrążaj. (w tych dzisiejszych szkołach tylko komputery i nic praktycznego...) Pozdrowienia dla Yeti i Miszel03
  9. Na komputerze, z którego załączyłem raporty Gmer i Frst, jest probllem polegający na tym, że podczas oglądania jakiegokolwiek video, dźwięk kilka minut jest, później na kilka minut znika, albo jest zniekształcony do niezrozumiałości -następnie dźwięk znowu się na minutę pojawia i tak w kółko. Problem zaczął się w czasie oglądania na filmykropkato, ale teraz występuje wszędzie np. na Youtube. Natomiast reklamy otwierają się same, nawet bez właczania przeglądarki, ale na tablecie. Ten problem również zaczął się gdy na tablecie obejrzałem film z filmykropkato. Problem z tym tabletemj jest ju
  10. Zachciało mi się sprawdzić jak się ogląda filmy z podejrzanych źródeł i parę razy skorzystałem z adresu z tematu. Początkowo poza kłopotliwym zamykaniem okien z idiotycznymi reklamami, filmy oglądało się dobrze. Później jednak zaczęły się pojawiać częste zniekształcenia dźwięku i zacięcia. Niezbyt zależy mi na kontynuowaniu darmowego oglądania -bardziej chcę wiedzieć, czy nabawiłem się tam infekcji, czy nieopatrznie zaakceptowałem infekcję, czy nie miałem szansy jej uniknąć i jakie są najprawdopodobniejsze rzeczywiste zyski twórców serwisu, bo ich reklamy tak idiotyczne, że w nie chyba nikt ni
  11. Niestety, zbyt słabo się w tym wszystkim orientuję i muszę dać spokój. Np w moim Firefox nie ma wcale plików z rozszerzeniem xpi. Jeśli mimo pass wyjaśni się coś w tym temacie, to napiszę tu. Dzięki Gedo za garść wiedzy i że mogłem się do kogoś odezwać ze sprawą. Dobrego 2017
  12. Nie przełączyłem YT na klasyczny widok, ponieważ: 1) W pierwszym poście Gedo nie było linku, jak to zrobić 2) W drugim poście Gedo jest link, do instrukcji, ale w instrukcji nie są widoczne linki -zamiast linków, mam napis "You are not allowed to view links" 3) W instrukcji jest też wspomniane, że linku należy szukać na stronie z wynikami wyszukiwania w okolicach "ludka" -jednak ja nie widzę nigdzie ludka, nie bardzo wiem, gdzie ludka szukać. 4) Wyniki wyszukiwania na YT ładują się u mnie po 20 na stronę, mogę przechodzić między tymi stronami -może u mnie widok klasyczny sam się już ustawi
  13. Zalecenia Gedo okazały się nie wystarczające (ale chociaż czegoś się dowiedziałem). Z dalszych obserwacji: 1)Problem cięcia występuje nie tylko podczas buforowania, również, kiedy już video jest w buforze 2)Proces Firefox obciąża CPU 100% tylko kiedy obraz jest widoczny(strona z obrazem nie przewinięta) 3)W czasie odtwarzania video nawet ful-HD z dysku, CPU nie jest nigdy obciążane 100% Wygląda jakby występowało jakieś niedopasowanie między kartą graficzną tego laptopa, a standardowym oprogramowaniem(niskiego poziomu) starającym się kartę obsłużyć, W każdym razie ogromnie obciążany je
  14. Dzięki Gedo, że rozpatrzyłeś moje wypociny. Start YouTube z twojego linku nie pomógł. Mozilla Maintenance Service odinstalować Windowsem, czy też programem, co podałeś na końcu ? Aktualizacje wyłączone, usługa też, Asus należy do Kolegi z pracy, ale mogę zrobić wszystko, byleby YouTube chodziło. Jawy kolega używał, zdaje się, do obsługi jakiegoś programu z MBanku. Adobe Readera zamienię na Sumatrę bez wahania. O efektach napiszę jak wszystko wykonam.
  15. 10 letni Asus AGR -Celeron M 1,6 GHz z pamięcią L2 1MB, RAM 1,6 GB, Grafika ATI 128 MB X300. Ostatnimi laty chodził pod Win7, ale niedawno te same klipy na youtube, które wcześniej chodziły płynnie w jakości 480, teraz nie da się oglądać. Nawet w jakości 144 nie idą płynnie. Nie pomaga zmiana łącza internetowego. Natomiat filmy HD z dysku lokalnego idą wzorowo. Win7 postawiono w pełni na nowo, ze wszystkimi sterownikami od Asusa, nie wgrano tylko Antywirusa -na Youtube dalej strasznie tnie. W dzieniku zdarzeń nie ma istotnych błędów. Ponieważ pierwotnie ten laptop był na XP, zmieni
×
×
  • Dodaj nową pozycję...