Skocz do zawartości

Janusz33

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    11
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Janusz33

  • Tytuł
    Użytkownik

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna

Ostatnie wizyty

1 556 wyświetleń profilu
  1. Witam wszystkich zainteresowanych. Ponieważ dostałem komunikaty, że dysk kończy żywot, zrobiłem jego zrzut na dysk zewn. (T:) i przystąpiłem do podłączenia nowego dysku WD 1T. Przy pomocy zarządzania komputerem , został on zainicjowany i następnie zainstalowałem nowy wolumin prosty z określeniem litery dysku (D: 350 GB). Problem powstał tutaj , gdyż partycja została zainstalowana ale bez litery voluminu. Akcja kończy się w/w tytułem (zał.). Żadne próby i kombinacje nie dają mi oczekiwanego wyniku. Ogromna prośba o poradę co zrobić aby Win 7 zaakceptował ten nowy dysk p
  2. Na tym dysku jest oryginalny system WIN 7 pro, który został przeniesiony na Dysk 0 ( Dysk SSD). Ta partycja na Dysku 1 jest oznaczona jako niewidoczna. Po przeczytaniu Twojego komentarza uruchomiłem system z CD i zmieniałem kolejność bootowania , przy tym w tej kolejce pozostawiłem tylko 1. CD, 2.Dysk 0, (przed tym jako 3. był podany Dysk 1), po czym po zakończeniu pracy z CD wróciłem w BIOS'ie do kolejności tylko 1.Dysk 0, 2.CD. Okazało się, że to rozwiązało problem i udało się utworzyć kopie zapasową. Dziękuję, za zwrócenie mi uwagi na ten Dysk. Okazuje się, że ustawie
  3. W czasie tych upałów Windows nie załadował się. Próby samo naprawy nie dały efektu. W końcu przy pomocy „Dysku naprawy systemu Win 7” skopiowałem z ostatniej kopii zapasowej obraz systemu i system ożył. Problem powstał gdy chciałem wykonać kopię zapasową narzędziem Win 7. Zawsze występuje komunikat „Ostatnie tworzenie kopii zapasowej nie zakończyło się pomyślnie” z poniższym rozwinięciem. Z historii tworzenia kopii zapasowych , wynika że problem powstał po ostatnim utworzeniu kopii zapasowej. Prawdopodobnie jakaś instalacja, ale nie mogę sobie tego odtworzyć. Proszę o wskazów
  4. Ponieważ już dłużej nie mogę czekać, dokonałem reinstalacji Win 7. Oczywiście wszystko wróciło do normalności. Dziękuję wszystkim zainteresowanym za próbę rozwiązania tego "paskudztwa". Temat do zamknięcia.
  5. Ostatnio po sklonowaniu partycji systemowej na dysk SSD, zdarzyło się, że internet kablowy padł. Dotychczas nie miałem żadnego problemu z pracą na internecie kablowym. Ponieważ miałem na lapku uruchomiony modem na sieci bezprzewodowej, uruchomiłem go na stacjonarnym. Internet na pasku się pokazał ale z krzyżykiem i nie dało się go uruchomić. Windowsowe narzędzie rozwiązywania problemu pokazało, że Usługa zasad diagnostyki nie jest uruchomiona. Próba ręcznego uruchomienia tej usługi zgłosiła "Błąd 5: Odmowa dostępu". Tutaj skończyły się moje możliwości naprawcze. Dodatkowo w ramach aktualizac
  6. Zastosowanie w/w programu nie dało oczekiwanego wyniku. W Outlooku już poprzednio było zaznaczone, że jest on domyślnym programem pocztowym i to zaznaczenie nadal istnieje. Jakieś dalsze sugestie? Czy winienem dołączyć jakieś pomocnicze materiały?
  7. Mój system to Windows XP SP3 32 bit. Mój klient pocztowy to Outlook Express 6, do którego pracy nie mam zastrzeżeń. Dotychczas nie korzystałem z funkcji menu kontekstowego dla wsyyłania pliku przez email. Jednak ostatnio chciałem się posłużyć menu kontekstowym "Wyślij do" dla wysłania zdjęcia przez email i pojawia się okienko MS Exchange, zamiast oczekiwanego Outlooka. Co zrobić , aby wyłączyć tego MS Exchange , aby uaktywnił się Outlook? W funkcjach Usuwania programów nie ma nigdzie odnośnika do usuwania MS Ex. Na witrynie MS znalazłem przepis na manualne usuwanie tego Ex (http://support
  8. Picasso jesteś wielka. Po wpisie w rejestrze, w załadowanym Panelu sterowania jest jedna ikona z podświetleniem "Łączy z innymi komputerami , sieciami i Internetem." nawet bez przeładowania systemu. Jest tak jak powinno być. Dodam, że przeszukiwałem rozmaite fora, gdzie nawet znalazłem zapytanie w sprawie identycznego problemu, ale nigdzie nie było skutecznej porady. Stokrotne dzięki. Temat można zamknąć.
  9. Dzięki za podpowiedź, ale niestety w Shell Object Editor występuje tylko jedna ikona "Połączenia sieciowe" dla Control Panel (all users).
  10. Mam podobny przypadek jak pzm ( https://www.fixitpc.pl/topic/17164-jak-usunąc-ikone-w-panelu-sterowania-xp/ ), ale dotyczy występowania podwójnej ikony "Połączenia sieciowe" w Panelu sterowania. Po najechaniu myszką na pierwszą ikonę, podświetla się komentarz "Łączy z innymi komputerami, sieciami i Internetem", przy drugiej ikonie jest komentarz "Konfiguruje oprogramowanie sieciowe". Przy podwójnym kliknięciu na którąkolwiek z tych ikon otwiera się dla każdej z nich takie samo okno "Sieć LAN lub szybki internet" z tą samą zawartością ale tylko jedno. Po prostu poprzednie jest zastępowane now
  11. Witam. Ponieważ skończył mi się dysk systemowy z systemem Win XP zainstalowanym w 2008 i nie dało się go sklonować, postawiłem ten system na nowym dysku. Płytka oryginalna z XP SP2 (legalna). Instalacja bez zarzutu. Zainstalowałem stare programy bez problemu. W tym czasie zgłosiły się 3-4 automatyczne aktualizacje do XP, które zostały zainstalowane. Z kolei zainstalowałem SP 3. Symbol tej aktualizacji w obrazie ISO to xpsp3_5512.080413_pl_x86_fre_spcd. Nastąpiła dalsza instalacja programów, ale system wyraźnie spowolniał. Okazało się,że proces SVCHOST.exe dla SYSTEMU zajmuje 50% CPU. Po
×
×
  • Dodaj nową pozycję...