Skocz do zawartości

Igorrodz

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    79
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Igorrodz

  • Tytuł
    Użytkownik
  • Urodziny 25 Luty

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  1. Witam, po uruchomieniu przeglądarki wyświetla się jej indeks, odpowiednio FIREFOX - file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Mozilla%20Firefox/ CHROME - file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Google/Chrome/Application/53.0.2785.116/ (nie można tego nijak naprawić, zmienić strony startowej na inną etc) Do tego nie otwiera się menu kontekstowe po kliknięciu PPM na skróty na pasku zadań. Nie otwierają się również narzędzia na dolnej belce jak regulacja głośności czy centrum akcji. Nie otwiera się też menu start (po kliknięciu pojawia się tylko dźwięk powiadomień). System: WIN 10 64-bit PL
  2. Igorrodz

    Nie działa menu start

    K***A! Co za badziewie! Drugi dzień męczę się z tym, przywróciłem system z punktu, pokonfigurowałem sobie, posprzątałem, ustawiłem pod siebie, przeskanowałem testowo AdwCleanerem + MBAM-em i Avastem i... i K***A znowu to samo, nie działa menu start! Zabawa od początku? Zapodaję nowe logi: GMER.txt FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Pomożecie? Choćby przez sprawdzenie logów. Sam je przejrzałem ale nic nie widzę...
  3. Spokojnie. Wrzuciłem skrypt, odinstalowałem o co proszono. Grzebiąc w systemie znalazłem też te podejrzane chińskie programy i metodą dedukcji odinstalowałem. W sumie tyle.
  4. Igorrodz

    Nie działa menu start

    Wrzuciłem nowe logi bo pomieszałem jeszcze w systemie. Ale to nie ważne, zrobiłem przywracanie systemu od ostatniego punktu i działa. Teraz muszę sobie pokonfigurować wszystko, szczególnie przeglądarkę. AdwCleaner i MBAM coś tam znalazł, HoHoSearch czy jakoś tak - walczę (Nie jestem lamerem na jakiego wyglądam )
  5. Igorrodz

    Nie działa menu start

    @Rucek Dzięki za odzew ale ciągle czekam na pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, może sam pomożesz? Ktokolwiek pomoże?
  6. Dziękuję, można zamknąć. Udało mi się to ponaprawiać. Kolejny problem - https://www.fixitpc.pl/topic/30661-nie-dzia%C5%82a-menu-start/?p=185400
  7. Igorrodz

    Nie działa menu start

    Dodaję jeszcze log GMER GMER.txt
  8. Cześć Mam awarię Windows 10 64-bit PL. Otóż nie działa mi menu start (LPM) na dolnej belce a także okno powiadomień, rozwijanie regulacji głośności i ustawień sieci internet. Nie działa też rozwijane menu przy ikonach programów na belce, które normalnie pokazują się po kliknięciu PPM. Co zrobiłem? - cmd (jako administrator) - sfc /scannow - restart - ponownie cmd (jako administrator) - Start PowerShell - Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest­.xml"} - restart Niestety nie pomogło. Załączam logi. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt
  9. Witam Jak usunąć to badziewie? Żadne klasyczne sposoby nie pomagają - niby zostaje usunięte a po ponownym uruchomieniu peceta zabawa zaczyna się od nowa. Windows 10, 64-bit. FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt
  10. Ale ja chcę mieć kompresję włączoną bo mam mały dysk który jest prawie pełen a tylko nie chcę mieć tych strzałek niebieskich, których jeszcze kilka dni temu nie miałem.
  11. Wygląda na to, że to jest rozwiązaniem - KLIK - ale jest pewien problem: nie mam linii Shell Icons w rejestrze...
  12. Jak usunąć dwie niebieskie strzałki z ikony folderu / pliku - sama zmiana ikony nic nie daje, ikona się zmienia a strzałki pozostają...
  13. Dysk zmłotkowany - wątek do zamknięcia
  14. Dzięki za pomoc! Problem rozwiązałem w ten sposób że (niestety) po prostu bardzo długim kablem podłączyłem płyt główną do routera (połączenie ethernet) - inne sposoby rozwiązania problemu zawiodły. Widać Windows 10 i urządzenia TP-Linka po wifi nie są kompatybilne...
  15. Witam Posiadam takie trio - 1) Windows 10 2) (karta WiFi) TP-Link TL-WN951N ver.1.0 (w menadżerze jako Qualcomm Atheros AR5008X Wireless Network Adapter) 3) (router) TP-Link TL-WR1043ND ver.1.0 Mój problem polega na tym, że na pececie internet co kilka, kilkanaście sekund "znika" dostęp do internetu. Co robię - rozłączam połączenie z siecią (routerem) i załączam na nowo, co pozwala na kilku, kilkudziesięcio sekundowe działanie internetu po czym problem się ponawia. Nie jest to chyba problem z samym routerem ponieważ posiadam ciągłe, niczym nie przerywane połączenie ze smartfonem oraz tabletem - z urządzeniami z systemem Android (jedno to wersja 4.4.2 a drugie to wersja 5.1.1). I teraz - co zrobić, aby rozwiązać problem, aby połączenie z internetem było ciągłe? Nadmienię, ze zaktualizowałem już sterownik do najnowszego dostępnego na stronie http://www.tp-link.com.pl/download/TL-WN951N.html Z góry dziękuję za pomoc Igor
×
×
  • Dodaj nową pozycję...