Skocz do zawartości

tuskomat

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    80
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O tuskomat

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. Dobra, jak zamontuje i odpale, to dam znać jak "chodzi" Wymieniłem MB. Na razie chodzi ok, nie widać różnicy w przetwarzaniu HTML, plików AVI w stosunku do Mb z ATI 512 MB. . Juz parę tygodni płyta jest testowana, żadnych problemów ze stabilnością. Filmy i YT odtwarzają się bez problemów, nie widać żadnej różnicy w przetwarzaniu HTML a na płycie bez grafiki ATI, czyli warto było za 300 zł dokonać naprawy.
  2. ...elvikom dał zielone światło na tą płytę, więc mogę kupować i zainstalować. Trochę postraszyli ,że goła MB bez GPU tylko z samym HD Graphics w i3 350m spowoduje znaczne obniżenie jakości wyświetlanego obraz, ale do htmla i filmów z powodzeniem wystarczy ? /żadne gry nie będą już uruchamiane/
  3. Jak na razie to mi admin elvikoma 2 razy z przyczyn formalnych odrzucił wpis. Ale walczę
  4. Na zdrowy rozum jak nie ma GPU odrębnego, ani złącz MXM , to płyta musi obsługiwać grafikę zintegrowana w CPU, bo jak inaczej ? /chyba ze to płyta wyłącznie pod ATI przenaczona pod lutowanie BGA/ Ale zapytam i dam znać.
  5. Ja tam GPU nie widzę: http://allegro.pl/nowa-plyta-glowna-hp-4520s-fabr-zap-608844-001-i5037687660.html#thumb/1
  6. Oddałem lapka do serwisu i tam mi potwierdzili ze GPU jest "przegrzane", wiec może być ewentualnie do wymiany za 560 zł. Zrezygnowałem, bo to za drogo. Znalazłem na allegro MB za mniej jak 300 zł , ale z opisu wynika, a że to płyta bez GPU - jej SPS to 598667-001 a mój SPS to 598668-001.Z wyglądu wynika ze płyta na allegro nie posiada GPU, stąd moje pytanie czy ta płyta podejdzie do mojej obudowy i złącz grafiki, audio, zasilania itp. i czy odpali grafikę na CPU I3 Tm m350 ?
  7. Padła GPU - przegrzała się . . Stąd mam pytanie, czy jak kupie nową płytę ale bez GPU, to czy na samym CPU intel i3 Tm m 350 uruchomie grafikę Intel HD Grapfics wbudowana w procek ? Nie będzie jakiś ograniczeń sprzętowych i jak to ewentualnie sprawdzić/potwierdzić zanim kupie nową płytę ?
  8. Memtestem sprawdziłem już wcześniej = 6 przejść = 240 testów wszystkie Passed./wynik na początku postu/ Obecnie laptop się bootuje z c:\ do Win 7 z problemami o których pisałem wcześniej : "czarny ekran, pulsująca 5 razy lub 5 razy po 3 pulsacje dioda CAPS , dioda WiFi świeci, wentylator chodzi na maksymalnych obrotach" ; po zabootowaniu pojawiają się "zwisy", blokady klawiatury lub myszy, ale laptop daje się wyłączyć i włączyć ponownie. Potrafi również bez powyższych problemów odtwarzać pliki wideo z c:\ lub dysku sieciowego na PC-cie po Ethernecie. Ale ...... Wczoraj uruchomiłem go z USB i
  9. ..krótka była radość. System posadziłem, ale niestety po 2 g pracy po sieci wywalił mi BSOD-a /załączam/. Po wyłączeniu i włączeniu objaw dokładnie taki sam : czarny ekran, pulsujaca przez chwilę dioda CAPS , dioda WiFi świeci, wentylator chodzi na maksymalnych obrotach. . Dioda miga 5 razy. czarny ekran, pulsujaca przez chwilę dioda CAPS , dioda WiFi świeci, wentylator chodzi na maksymalnych obrotach. . Wyłączyłem , twardy reset / bateria out, AC out, Power ON/OFF na 15 sekund hold/ włączyłem , wyłączyłem znów włączyłem i zabootował, ale zgłosił błędy w Windows. Po wyłączeniu znów ''czar
  10. .Zrobiłem to celowo , aby sprawdzić czy dysk jest instalowany , i trochę na nim popracowalem na PC cie.
  11. Panowie informatycy, jakieś cuda ! wyjąłem baterie, odłączyłem od sieci, nacisnąlem power button przez 15 sekund, włożyłem baterię i AC plug in i objaw jak wyżej w poście, czyli kicha. Wyłączyłem dziada i ponownie włączyłem i........BIOS ! Przestawilem na AHCI i instaluje windę 7. . Możecie powiedzieć co się podzialo ?
  12. Wyzerowalem dysk bez problemu, zainstalowałem WIN 7 PL 64 bit HP na desktopie, a potem zamontowalem z powrotem w laptopie. Niestety po włączeniu zasilania /bez baterii i baterią/ mam teraz następujący objaw : czarny ekran, pulsujaca przez chwilę dioda CAPS , dioda WiFi świeci, wentylator chodzi na maksymalnych obrotach. . Ponieważ przed erase mhdd na laptopie w jego BIOS przestawilem na IDE , może trzeba zrobić reset BIOS na płycie ? Tylko na MOBO nie widzę zworek, więc trzeba wyjąć bateryjke CMOS ?
  13. Nie spróbuję, bo mimo iż włącza fan nie mam obrazu, diody się świecą słychać jak dysk się próbuje włączyć . Wyjął em dysk, podłącze do PC i spróbuje wystartować na nim z mhdd , tam przynajmniej nie mam problemu BIOS i kontrolera. . Puściłem teraz erase mhdd i tak na oko będzie trwało 1 H 40 minut. BIOS robi dużą różnicę. HP BIOS/Setup do lamusa !
  14. Dobra. Spróbuję najpierw z Disk Sanitizerem - zerowanie dysku w BIOS.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...