Skocz do zawartości

Ukash c.d. - czyli jak usunac help i please :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem problem znany na tym forum. Lecz nie dla mnie. Trochę poczytałem. Trochę po próbowałem ale ComboFix'a ani OTL jeszcze nigdy nie uzywalem. Do dzis ... Ponizej logi z OTL ktore mam nadzieje dobrze wygenerowalem. Jezeli chodzi o ComboFixa to probowalem ale cos mi nie wyszlo. Jak beda potrzebne to sprobuje jeszcze raz. Reszte programow czyli AdwCleaner i instrukcje co i jak po kolei mysle ze juz mam. Prosba tylko o ta tresc skryptu ktory trzeba wkleic do OTL.

No chyba ze zabieram sie od tylka strony :)

OTL.Txt

Extras.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

ComboFix nie jest tu wcale potrzebny. Usuniemy przez OTL.

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:OTL
O4 - HKLM..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd File not found
O4 - HKLM..\Run: [WMNetMgr] C:\Documents and Settings\BaŁer\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4018\WMNetMgr.exe ()

:Files
C:\Documents and Settings\NetworkService\Dane aplikacji\chrtmp
C:\Documents and Settings\BaŁer\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4018

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL

Opublikowano (edytowane)

Wykonaj jeszcze jeden skrypt o takiej zawartości:

:OTL
[2010-01-18 10:19:35 | 000,002,055 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\BaŁer\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\c78kqm2c.default\searchplugins\daemon-search.xml
[2011-09-10 21:09:02 | 000,001,565 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\BaŁer\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\c78kqm2c.default\searchplugins\web-search.xml
O4 - HKCU..\Run: [Akamai NetSession Interface] C:\Documents and Settings\BaŁer\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Akamai\netsession_win.exe File not found
O4 - HKCU..\Run: [cacaoweb] "C:\Program Files\cacaoweb\cacaoweb.exe" -noplayer File not found
O4 - HKCU..\Run: [PCSpeedUp] "C:\Program Files\Przyspiesz Komputer\PCSpeedUp.exe" File not found
O4 - HKCU..\Run: [TomTomHOME.exe] "C:\Program Files\TomTom HOME 2\TomTomHOMERunner.exe" File not found
O4 - HKCU..\Run: [ZortamMp3MediaStudio] C:\Program Files\Zortam Mp3 Media Studio\zmmspro.exe File not found

:Reg
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Klik w Wykonaj skrypt i zaprezentuj nowy log.

Jeszcze pytanie czy ten plik .dat to twoja robota?:

O4 - Startup: C:\Documents and Settings\BaŁer\Menu Start\Programy\Autostart\14087d9d16da.dat ()

Jeśli nie to usuń go z podanej lokalizacji.

Edytowane przez picasso
27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...