osaq Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam od 2 dni moj anty virus AVG Internet Security 2012 wykrywa trojana autorun.inf probowalem juz go usunac combofixem i dalej wyskakuja mi te trojany ;/ jak mam je calkowice usunac ? Dodaje do tego Log z combofix za pomoc z gory dziekuje ComboFix.txt
Landuss Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zacznij od wykonania wymaganych tu raportów z OTL
osaq Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dodaje logi Extras.Txt OTL.Txt
Landuss Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 System zaśmiecony sponsoringami i infekcją, ale najpierw trzeba się zająć tym drugim. Niestety jest tu wirus Sality, który zaraża pliki .exe na dysku. Spróbujesz jednak z tym powalczyć. 1. Pobierz SalityKiller. Wykonaj nim skan powtarzany tyle razy, dopóki nie uzyskasz zwrotu zero zainfekowanych. 2. Pobierz Sality_RegKeys, ze środka uruchom plik SafeBootWinXP.reg, potwierdzając import do rejestru. 3. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files hypcis.exe /alldrives autorun.inf /alldrives netsh firewall reset /C :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] ""="@SYS:DoesNotExist" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "SuperHidden"=dword:00000001 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "Hidden"=dword:00000001 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "ShowSuperHidden"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL] "CheckedValue"=dword:00000001 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden] @="" :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 4. Uruchamiasz OTL ponownie i wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Daj też znać czy SalityKiller coś wykazał.
osaq Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 nie moge uruchomic SafeBotWinXp.reg bo wyskakuje mi komunikat : Nie mozna zaimportowac SefeBotWinXp...:nie wszystkie dane zostaly pomyslnie zapisane w rejestrze . Niektore klucze sa otwarte przez system lub inne procesy
Landuss Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ale to jest normalny błąd i do zignorowania. Import mimo wszystko dobrze się wykonuje więc możesz śmiało iść dalej.
Landuss Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ale co ty zrobiłeś? Podałem ci skrypt i tym miałeś w programie kliknąć w "Wykonaj skrypt" a nie w "Skanuj" a log pokazuje, ze właśnie zrobiłeś odwrotnie. Powtórz to ponownie i wykon aj skrypt. Dopiero później odpalasz OTL ponownie i klikasz w Skanuj (zaznacz wszystkie opcje na " Użyj filtrowania") I nic nie wypowiadasz się na temat SalityKillera co on wykazał.
osaq Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 SlityKiller wykazal mi takie okno i tam pisalo kliknij dowolny klawisz aby kontynuowac i nic sie nie pokazuje ;/ a niemoge dodac loga bo pisze ze nie masz uprawnien do wysylania tego typu plikow
Rekomendowane odpowiedzi