Skocz do zawartości

Problem z Centrum zabezpieczeń systemu Windows...

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:Files
C:\Windows\tasks\Cgnnevitfu.job
C:\Windows\System32\wdscore3.dll

:Services
VGPU
tsusbhub
Synth3dVsc

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

2. Napraw wyłączone przez infekcję funkcje:

• Start > w polu szukania wklep services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Na liście dwuklik w usługę Centrum zabezpieczeń i Typ uruchomienia przestaw na Automatycznie (opóźnione uruchomienie), usługę zastartuj przyciskiem.
  • Przywracanie systemu: Panel sterowania > System i zabezpieczenia > System > Ochrona systemu > zaznacz dysk z Windows i Konfiguruj > zaznacz "Przywróć ustawienia systemu oraz poprzednie wersje plików".

3. Prezentujesz nowe logi z OTL ze skanowania.

Witam

Dziękuję za szybką odpowiedź, zrobiłem tak jak mi kazałeś, przed wygenerowaniem nowego loga wszedłem w panel sterowania i w centrum akcji był komunikat o wyłączonej usłudze Windows Defender, niestety nie wiem czy jest to to samo co to całe centrum zabezpieczeń systemu Windows którego nie mogłem włączyć, i znowuż tego też nie mogę, pojawia się komunikat z błędem 0x80070422. Wygenerowałem nowy log w OTL.

Z góry dziękuję za pomoc.

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Faktycznie trochę zamieszałem Centrum zabezpieczeń działa, za co bardzo Ci dziękuję, mimo wszystko czy nie dało by się wyeliminować tego błędu z Windows Defender? ,,Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. (Kod błędu: 0x80070422)" - przy próbie włączenia dostaję taki komunikat.

Z góry dziękuję.

P.S. Problem rozwiązany, zastosowałem się do Twojej powyższej wskazówki, to jest: w services.msc ustwaiłem Windows Defender ustawiłem na Automatycznie (opóźnione uruchomienie), zatwierdziłem i działa.

Dziękuję za wszystko :) jesteś mistrzem ;p

W takim razie w porządku. WD został wyłączony przez infekcję na tej samej zasadzie co centrum i po usunięciu infekcji nie ma prawa być problemów z uruchomieniem usługi. Tyle, że Windows Defender ma być chyba ustawione na Automatyczny bez opóźnionego uruchomienia.

1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL.

2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK

To tyle, temat jako rozwiązany zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...