qbek50 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Witam. Proszę kontrolnie rzucić okiem na logi. Dodam, że zainstalowałem program do cięcia mp3 "mp3DirectCut". Wraz z tym programem zainstalowała mi się w FF wyszukiwarka V9. Nie mogłem nigdzie wyłączyc tej wyszukiwarki więc wywaliłem FF i zainstalowałem wersję 12. Dodatkowo zauważyłem, że w IE mam Bing - wyszukiwarkę. Na dodatek wywaliłem ręcznie ten program do cięcia mp3 gdyż ani w panelu sterowania ani w samym folderze nie było opcji deinstalacji. Zanim przeskanowałem komputer otl i gmer przejechałem kompa MBAM, AD-REMOOVER i widząc, że te wyszukiwarki nie zniknęły (myślałem, że będą traktowane przez te programy jako syf) przejechałem system Combofixem Druga sprawa. To jak ukryć rozszerzenia. Tzn jak wybiorę nowy plik np. tekstowy to mam: Nowy dokument.txt. Z góry dzięki za pomoc. GMER.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Obecne logi są czyste. Aby sprawdzić jednak dokładnie czy tu nie siedzi jeszcze coś od V9 trzeba zrobić log na dostosowanym warunku. Wszystkie opcje w OTL ustaw na Żadne + Brak i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: hklm\software\clients\startmenuinternet|command /rs Klik w Skanuj i pokaż wynikowy log. Dodatkowo zauważyłem, że w IE mam Bing - wyszukiwarkę. Bing nie jest szkodliwą wyszukiwarką, jeśli ci to przeszkadza możesz przestawić sobie na google. Druga sprawa. To jak ukryć rozszerzenia. Tzn jak wybiorę nowy plik np. tekstowy to mam: Nowy dokument.txt. Panel sterowania > zopcje folderów > Widok > zaptaszkuj "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików" Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 To już tylko kosmetyka. Dzięki za szybką odpowiedź. Można zamknąć Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 No właśnie nie można zamknąć bo chciałbym obejrzeć log z dodatkowego warunku. Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 No właśnie nie można zamknąć bo chciałbym obejrzeć log z dodatkowego warunku. OTL2.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Teraz moge być spokojny. Żadnych dopisków od v9 nie notuję. W takim razie temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi