nefesh Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Skopiowałem partycję z systemem xp na inny dysk za pomocą EASEUS Partition Master 9.1.0 Home Edition. Wszystko poszło dobrze poza tym, że system się, nie uruchamia. Sprawdziłem dysk, z którego kopiowałem i okazało się, że była na nim jeszcze ukryta partycja 100MB i na niej są pliki, które normalnie są na partycji systemowej np. config.sys, autoexec.bat. Czy jest jakiś prosty sposób bym jednak z tej skopiowanej partycji udało się uruchomić xp-ka?
Anonim5 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 nefesh Czy jest jakiś prosty sposób bym jednak z tej skopiowanej partycji udało się uruchomić xp-ka? Możesz użyć Konsoli odzyskiwania z poleceniem bootcfg /rebuild (ustaw partycję jako aktywną)
Bonifacy Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Czy coś Cię powstrzymuje, aby w/w programem skopiować na nowy dysk także i tą 100MB partycję? Bo skoro już jest i aby nie komplikować sprawy - w ostateczności i ją można chyba powielić...
nefesh Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Ok. Najszybsze okazało się przeinstalowanie Windows. Dziękuję za sugestie.
Rekomendowane odpowiedzi