Skocz do zawartości

Pytanie dot. Asus GTX 560 Ti TOP

kedzior24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj zamontowalem w komputerze Asusa GTX 560 Ti TOP. Chciałbym się zapytac jakie temperatury sa odpowiednie. Przepraszam za pisanie nowego tematu ale nie znalazlem nigdzie odpowiedzi.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Do 70 stopni spokojnie ta karta dochodzi. Oczywiście nie oznacza to, że jak będzie 4-5 stopni więcej, to będzie tragedia. Duże znaczenie ma dobry, markowy zasilacz oraz dobrze wentylowana i zadbana obudowa.

Opublikowano

Moja temperatura w spoczynku jest taka sama, ale pod obciążeniem mniejsza. Narazie gram w Skyrima więc nie obciaża mi aż tak bardzo tej karty. Jeśli chodzi o obudowę to nie wiem jaka. Robiłem składaka, podałem części na hurtowni, ale nie dałem obudowy. Dali mi jakieś gówno i wszystkie wejścia się ruszają (USB, mikrofon itp). Firma to Colorsit

Opublikowano

Trzeba było się zainteresować przy kupnie i wziąć porządną obudowę, a nie badziewie Colorsita. Skoro temperatury masz w normie, to w nie ma się nad czym zastanawiać.

Proponuje jednak, jak będziesz mieć fundusze, zakup porządnie wentylowanej, wykonanej i przestronnej obudowy.