keramti Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Nie mogę zainstalować systemu Windows XP Home Edition , instalator dochodzi do miejsca w którym Jest wybór partycji do instalowania systemu, partycja poprzez przycisk "D" została usunięta i utworzona na nowo jako surowa. Gdy klikam Enter=Instaluj przenosi mnie na kolejny krok a w nim mam napisane" Aby zainstalować system Windows XP na wybranej partycji, Instalator musi zapisać niektóre pliki startowe na następującym dysku: Dysk :76317 MB o intentyfikatorze1, magistrala ) na atapi(MBR) Na tym do ekranu wyboru partycji i utwórz na powyższym dysku partycję zgodną z systemem Windows X. Jeżeli na tym dysku nie ma wolnego miejsca , usuń istniejącą partycję , a następnie utwórz nową! Aby powrócić do ekranu wyboru partycji, naciśnij klawisz Enter. I pomimo powrotu zastosowanie się do komunikatu nadal zwraca sie do mnie ten sam komunikat. System stawiam na nowo po " nie można uruchomić systemu Windows,ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM" Możesz podjąć próbę naprawy tego pliku.W tym celu uruchom Instalatora Systemu Windows z orginalnego dysku CR_ROM i wybierz "r" na pierwszym ekranie aby rozpocząć naprawę". Chciałem zrobić nakładkę systemu, ale się nie powiodło! W czym problem? Co schrzaniłem na własne życzenie? Jak wybrnąć z tej sytuacji? Dysk C w sumie tam był goły system, i go bez żalu poświeciłem ale na dysku D,E,F są materiały których nie chciałbym stracić!!! Pomocy!!!
3oo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Proponuję zrobić na początek skan + S.M.A.R.T. dysku do oceny (najlepiej w formie fotek) - bo może tutaj jest problem. MHDD = https://www.fixitpc.pl/topic/141-mhdd-podstawowa-instrukcja-obslugi/ (upewnij się, że opcje Remap i Erase Delays są na OFF! - chociaż zwykle tak jest domyślnie). Skan może trochę potrwać...
Anonim5 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 keramti; I pomimo powrotu zastosowanie się do komunikatu nadal zwraca sie do mnie ten sam komunikat. Pokaż kilka fotek z procesu instalacji systemu. W czym problem? Co schrzaniłem na własne życzenie? Uszkodzony (zainfekowany) sektor rozruchowy dysku. PS. Spokojnie.
keramti Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 System postawiłem!!! Dawno nie miałem takich problemów z postawianiem nowego systemu XP Professional. Nie udało mi się nakładki zrobić ani naprawić!!! Był problem z formatowaniem partycji systemowej z spod płyty Instalacyjnej systemu. Najważniejsze sterowniki wgrane teraz czas na próbę odzyskanie kilku plików z partycji "C ". Jakieś sugestie co do odzyskania kilku plików tekstowych napisanych w Wordzie i Excelu(najlepiej po polsku)
Anonim5 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 keramti; Jakieś sugestie co do odzyskania kilku plików tekstowych napisanych w Wordzie i Excelu Tylko Ontrack EasyRecovery.
Fix00ser Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 do odzysku za free Disk Digger PhotoRec z płatnych DMDE O&O Format Recovery R-Studio ZAR lub narzędzia uniksowe https://help.ubuntu.com/community/DataRecovery
3oo Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Należałoby zacząć od tego, że jeśli zamierza odzyskiwać cokolwiek z partycji systemowej to przede wszystkim nie powinien na niej nic instalować, w szczególności nawet nie powinien uruchamiać systemu... bo to tylko ogranicza szansę odzyskania czegokolwiek. Jeśli te pliki są takie żywotne, to chyba prościej byłoby w takiej sytuacji użyć TestDisk'a i spróbować odzyskać poprzednią partycję, skopiować co się da z użyciem jakiegoś LiveCD (windows lub linux), a potem popnownie postawić system. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi