losu Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam Od kilku dni zaobserwowałem ze komputer pracuje znacznie wolniej niż zwykle oraz momentami zacina się. Wczoraj zauważyłem komunikat z z programu McAfee Internet Security że zostało częściowo usunięte szkodliwe oprogramowanie Koń Trojański (coś w tym stylu wygladał ten komunikat) takie okienko z komunikatem wyskoczyło mi z 2 3 razy. Proszę o sprawdzenie czy nadal mam jakieś infekcje. Komputer cały czas pracuje wolno i przy starcie zacina się na jakąś chwile. System operacyjny to windows 7 - 64 bity Security Check : Results of screen317's Security Check version 0.99.13 Windows 7 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: McAfee Internet Security WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Java 6 Update 17 Out of date Java installed! Flash Player Out of Date! Adobe Flash Player 10.0.42.34 Adobe Reader 9.3 - Polish Out of date Adobe Reader installed! Mozilla Firefox (x86 pl..) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent ``````````End of Log```````````` Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam OTL.Txt Extras.Txt
Landuss Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 W logach jest infekcja w stanie aktywnym. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Users\Public\jusched.exe C:\Users\ARMdawid\AppData\Roaming\msconfig.exe C:\Users\ARMdawid\AppData\Local\Temp\svchosts.exe C:\Users\ARMdawid\AppData\Roaming\Microsoft\Protect\Credentials :Reg [HKEY_USERS\S-1-5-21-807574749-4291582758-1224181338-1001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "Java developer Script Browse"=- "Microsoft® Windows® Operating System"=- "Windows Regedit Setup"=- "WindowsUpdate"=- "msnmsgr"=- :OTL O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL.
Landuss Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 Infekcja została pomyślnie usunięta i nic tu więcej nie widać. Pytanie czy problemy minęły? Wykonaj czynności kończące proces usuwania infekcji. 1. Użyj opcji Sprzątanie w OTL. 2. Wykonaj ważne aktualizacje: 64bit- Home Premium Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216017FF}" = Java 6 Update 17 "{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A93000000001}" = Adobe Reader 9.3 - Polish Uzupełnij system o SP1 oraz zaktualizuj Java i Adobe Reader: KLIK. 3. Opróżnij folder Przywracania systemu: KLIK. .
losu Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Sprzątanie w OTL zrobione Aktualizacje zrobione Opróżnienie folderu systemu przywracania zrobione Rozumiem że problem zażegnany. Tak więc dziękuję Landuss za poświęcony mi czas. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi