Mixon Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam. Po kilku latach zmagać z 1 Gb RAM`u, postanowiłem kupić nowe kostki RAM. Czas na pytanie: Jaki rodzaj RAM`u można podłączyć do mojej płyty, i ile? Moja płyta główna to: gigabyte ga-m61sme-s2 Z tego co znalazłem, to wejścia RAM`u będą pasowały DDR 3.
Anonim6 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Nie sadze. Tu masz linka do specyfikacji twojej plyty (sprawdz revizje, bedzie na laminacie - czasem wyswietla CPU-z) http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m61sme-s2_2x/advantage/ Wejdz w liste obslugiwanych pamieci. Oprocz tej listy twoja plyta zadziala na pewno z innymi kostkami nie wymienionych producentow , ale jest z tym zwiazane pewne nie wielkie ryzyko. Pojemnosc Ram dobiera sie na podstawie specyfikacji blaszaka, a tej jakos nie widac.
Mixon Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Czyli jednak DDR2. Dzięki za stronę. Tylko szkoda, że mało tych 2 "gigówek"... Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi