htw Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Witam Tym razem padło na mnie Skanowałem komputer tak w sumie z przypadku, bo nic złego się nie działo no ale wyszło coś w Malwarebytes' Anti-Malware i wole się "pochwalić" na wypadek ewentualnie czegoś gorszego : Oczywiście wszystko grzecznie wyczyściłem ale wolę zrobić Log i pokazać do wglądu. Logi wykonałem tuż po wyczyszczeniu. Malwarebytes' Anti-Malware 1.50.1.1100 www.malwarebytes.org Wersja bazy: 6661 Windows 6.1.7601 Service Pack 1 Internet Explorer 9.0.8112.16421 2011-05-24 11:39:09 mbam-log-2011-05-24 (11-39-09).txt Typ skanowania: Szybkie skanowanie Przeskanowano obiektów: 177113 Upłynęło: 1 minut(y), 49 sekund(y) Zainfekowanych procesów w pamięci: 1 Zainfekowanych modułów w pamięci: 0 Zainfekowanych kluczy rejestru: 1 Zainfekowanych wartości rejestru: 6 Zainfekowane informacje rejestru systemowego: 0 Zainfekowanych folderów: 0 Zainfekowanych plików: 3 Zainfekowanych procesów w pamięci: c:\Users\htw\AppData\Roaming\localservicenetwork\svchost.exe (Trojan.Agent) -> 3596 -> Unloaded process successfully. Zainfekowanych modułów w pamięci: (Nie znaleziono zagrożeń) Zainfekowanych kluczy rejestru: HKEY_CURRENT_USER\Software\DC3_FEXEC (Malware.Trace) -> Quarantined and deleted successfully. Zainfekowanych wartości rejestru: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. Zainfekowane informacje rejestru systemowego: (Nie znaleziono zagrożeń) Zainfekowanych folderów: (Nie znaleziono zagrożeń) Zainfekowanych plików: c:\Users\htw\AppData\Local\Temp\dclogs.sys (Stolen.Data) -> Quarantined and deleted successfully. d:\Temp\dclogs.sys (Stolen.Data) -> Quarantined and deleted successfully. c:\Users\htw\AppData\Roaming\localservicenetwork\svchost.exe (Trojan.Agent) -> Quarantined and deleted successfully. reszta w załącznikach, Gmer'a nie robiłem bo mam 64bit system. . OTL.Txt Extras.Txt
Landuss Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 MBAM usunął drobną infekcję, zaś w logach nie ma żadnego śladu czynnej infekcji. Oprogramowanie widzę, że masz aktualne więc nie ma się tu czym zajmować.
Rekomendowane odpowiedzi