MarcinPonury Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Witam serdecznie, Mój komputer został zainfekowany trojanem LummaStealer (prawdopodobnie źródłem były pliki pobierane przez program uTorrent). Windows Defender bez przerwy generuje powiadomienia behawioralne o blokowaniu złośliwego procesu sieciowego. Problem tkwi w tym, że proces stale się odradza i za każdym razem ma inny numer PID, np.: - C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\MSBuild.exe, pid:20368 - C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\MSBuild.exe, pid:17692 Wcześniej w historii ochrony pojawiały się również komunikaty: - Trojan:Win32/LummaStealer - Behavior:Win32/SuspEtherRpcConn.C - PUADlManager:Win32/Sepdot Próbowałem ręcznie wyczyścić historię powiadomień oraz zablokowane pliki z poziomu Wiersza Polecenia (jako Administrator), jednak system zwraca komunikat "odmowa dostępu". Udało mi się uruchomić narzędzie Farbar Recovery Scan Tool (początkowo Defender je zablokował, ale plik został przywrócony) i wygenerować raporty. W załączniku przesyłam pliki FRST.txt oraz Addition.txt. Bardzo proszę o pomoc w analizie logów i przygotowaniu skryptu naprawczego (Fixlist), który usunie ukryte zadania harmonogramu lub wpisy w rejestrze odpowiedzialne za ciągłe uruchamianie tego trojana. Pozdrawiam! Marcin FRST.txt Addition.txt
Rekomendowane odpowiedzi