Skocz do zawartości

Problemy laptop Windows 11

Rekomendowane odpowiedzi

Problemy z laptopem. Czasami się nie synchronizuje, wykonuje pewne czynności po pewnym czasie, co powoduje, że nie wiem co tak naprawdę wykonuję. Zawiesza mi się, przeważnie aplikacja, co powoduje, że to co napisane/pisane jest już nieaktualne, robi to w sumie ot tak, bez większego powodu. System jest denerwujący. Proszę o sprawdzenie logów FRST.

dyskinfo.jpg

Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Dysk twardy widze jest OK, tu raczej nic niedobrego się nie dzieje. W logach nie ma nic niepokojącego. Drobne czyszczenie tylko. Jedynie na co zwróciłem uwagę to na ilość antywirusów, do tego widze ze wszystkie są nieaktywne i teraz nie wiem czy to nie dlatego że dochodzi do konfliktu miedzy nimi, stad tez mogą wynikać twoje problemy, bo co za dużo to też nie zdrowo. Także tu trzeba zrobić porządek. Zdecyduj się na coś. Ja na początku odinstalowałbym wszystko i zostawił Defendera, potem decydował czy zmienić na coś innego. Antywirusy usuwaj dedykowanymi deinstalatorami do tego.

https://www.avast.com/uninstall-utility#pc

https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/deinstalatory/mcafee-software-removal/

Uruchom FRST.  Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym.

Spoiler

Start::

CreateRestorePoint:

U3 aswBcc; Brak ImagePath
U3 Avast Business Console Client Antivirus Service; Brak ImagePath

EmptyTemp:

End::

Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu!

W FRST kliknij opcję "Napraw" (Fix). Pokaż raport  "fixlog.txt", który otrzymasz po restarcie komputera.