totko84 Opublikowano Niedziela o 11:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:11 Dzien dobry. Prosiłbym o sprawdzenie logów, netbook długo się włącza i o wiele dłużej potrzebuje czasu na cokolwiek. Addition.txt Shortcut.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano Poniedziałek o 20:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:46 W logach nic niepokojącego nie widze, małe sprzątanie tylko. Uruchom FRST. Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym. Spoiler Start:: CreateRestorePoint: FF Plugin: @microsoft.com/GENUINE -> disabled [Brak pliku] FF Plugin-x32: @microsoft.com/GENUINE -> disabled [Brak pliku] HKU\S-1-5-21-1003042359-231693245-1145260948-1000\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:NewsFeed EmptyTemp: End:: Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu! W FRST kliknij opcję "Napraw" (Fix). Pokaż raport "fixlog.txt", który otrzymasz po restarcie komputera. Dobrze by było abyś dokonał aktualizacji sterowników w komputerze a najlepiej z czasem nowsza wersje systemu, ja wiem ze może się nie podobać, itp. ale jednak jest wsparcie i otrzymuje łatki na bieżąco a i dzięki temu bezpieczeństwo jest większe. Wymagania Windows 11 da sie bez problemu obejść, także jak to problem, to żaden problem, służę pomocą. Sterowniki spróbuj aktualizować może darmowym "DriverCloud". I jeszcze na koniec pokaż raport z darmowego programiku "CrystalDiskInfo". Ocenimy kondycję dysku twardego, bo jego słaba kondycja także może powodować problemy. Odnośnik do komentarza
totko84 Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Witaj i dzięki za odpowiedż. Nie udało mi się odpalić programu od sterowników, bo wyrzucało błąd, ale kiedyś spróbuję to ogarnąć. Poniżej wstawiam logi i raport z DyskInfo Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Jeśli masz problem z tym programem, a dokładnie usługa do aktualizacji sterowników, to możesz spróbować alternatywy, czyli "Snappy Driver Instaler". Przed użyciem aplikacji zrób backup obecnych sterowników i koniecznie punkt przywracania systemu w razie czego. W FRST wszystko zrobione. Jest jakaś poprawa w działaniu sprzętu? Można najwyżej jeszcze optymalizację zrobić w Autostart jak chcesz, zobaczyć co da się wyłączyć by usprawnić start systemu i jego działanie. Autoruns uruchom w opcji „Uruchom jako administrator” i poczekaj, aż w dolnym roku program poda gotowość „Ready”. Wybierz przycisk „File”, następnie po rozwinięciu „Save ...”Plik zapisz na Pulpicie. Zapisz jako *.arn. Zaznacz jeszcze w "Options” >> "Hide Empty Locations” i ”Hide Windows Entries”. Tak powstały log spakuj jakimś pakerem, nawet systemowym Zipem i zamieść gdzieś, skąd mogę go pobrać do analizy. Podaj mi linka do paczki tutaj. Możesz zamieścić na Google Drive, One Drive i podać mi linka do pobrania paczki w razie czego by najmniej kombinować. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi