Olmer Opublikowano 36 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 36 minut temu Witam, Komputer który mam już od kilku lat przestał działać. Przy próbie jego uruchomienia ekran pozostaje czarny, a bios wydaje trzy bipnięcia, jeden długi, dwa krótkie. Poprzekładałem kartę graficzną i ram miedzy drugim komputerem i wszystkie działały na drugim. Reset CMOS za pomocą zworki i wyciągnięciu baterii nic nie zmienił jak również próby odpalenia bez karty graficznej, a z podłączonym monitorem bezpośrednio do płyty głównej. Dochodzę do wniosku że płyta główna jest do wymiany. Przejrzałem kondensatory i wszystkie wyglądają w porządku. Macie może pomysł co jeszcze bym mógł sprawdzić zanim wydam kasę na nową płytę główną? Moje podzespoły płyta główna MSI B450 tomahawk max ram ddr4 crucial ballistix 3000mhz karta graficzna PowerColor Radeon RX 5700 XT Red Devil 8GB GDDR6 procesor nie pamiętam, jeśli będzie to potrzebne to mogę ściągnąć chłodzenie aby to sprawdzić ale na razie wolał bym tego uniknąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi