reptile Opublikowano Wtorek o 13:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 13:00 Witam, prosiłbym o sprawdzenie logów, screen'ów. Podczas uruchamiania niektórych aplikacji w systemie pojawiają się różne problemy, błędy. Czasami podczas uruchamiania komputera skanuje dysk. Addition.txt Shortcut.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano Wtorek o 16:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:04 Witaj. Dysk"D" jest uszkodzony i to on może sprawiać problemy, tym bardziej jak aplikacje, które sprawiają problemu są uruchamiane z niego, lub korzystają z powierzchni tego dysku. Tu jak nie ma tam nic, co jest niezbędne do pracy systemu, dobrze by było odłączyć na próbę ten dysk i uruchomić komputer bez niego i zobaczyć jak pracuje system. Co do lodów to poczekaj aż ktoś je sprawdzi, jak nikt tego nie zrobi wczytaniem, to jak będę miał chwilę zrobię to w środę późnym wieczorem. Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano Wtorek o 18:26 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:26 Witaj, witaj. Dzięki Wielkie za odpowiedź. OK, zobaczę i może go narazie odłączę, ale Proszę w miarę możliwości i czasu o sprawdzenie oraz pomoc. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano wczoraj o 01:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 01:22 Uruchom FRST. Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym. Spoiler Start:: CreateRestorePoint: HKU\S-1-5-21-1000332121-569252039-3906760741-500\...\Policies\Explorer: [NoLowDiskSpaceChecks] 1 GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA Task: {175015D3-4017-4B73-AF55-7B708D236C40} - System32\Tasks\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\USO_UxBroker => %systemroot%\system32\MusNotification.exe (Brak pliku) C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Affinity Photo 2.lnk C:\Users\Public\Desktop\Affinity Photo 2.5.7.lnk AlternateDataStreams: C:\Users\Administrator:com.affinity.photo.2 [233] AlternateDataStreams: C:\Users\Administrator:com.affinity.photo.3 [269] AlternateDataStreams: C:\Users\Administrator\Desktop\MKI_3371 35mm.afphoto~lock~:com.dropbox.ignored [10] AlternateDataStreams: C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp:com.affinity.photo.2 [240] AlternateDataStreams: C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp:com.affinity.photo.3 [197] EmptyTemp: End:: Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu! W FRST kliknij opcję "Napraw" (Fix). Pokaż raport "fixlog.txt", który otrzymasz po restarcie komputera. Pobierz dodatkowo "Malwaresbytes" . Przeskanuj nim komputer, usuń jeśli coś zostanie jeszcze wykryte i pokaż raport. Pobierz też darmowy "ADWCleaner" i tak samo, skanowanie, usuwanie jeśli coś zostanie wykryte, pokaż raport z usuwania. Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 14 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Witam Serdecznie. Proszę, Moje wyniki przedstawiam w raportach "Fixlog.txt", "Malwarebytes Raport ze skanowania 2025-07-03 134907.txt", "AdwCleaner[S02].txt". Nie usuwałem tylko niektórych folderów, zaplanowanych zadań, kluczy rejestru, bo nie wiem czy je potrzebuję, są mi do czegoś potrzebne, bo dostałem je wraz z komputerem/systemem. Zamieszczam jeszcze screen'y AdwCleaner[S02].txt Fixlog.txt Malwarebytes Raport ze skanowania 2025-07-03 134907.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Co do tych narzędzi Dell jak używasz to możesz to zostawić. To w sumie fałszywe wykrycie. Nie mniej jak nie używasz tego softu od producenta, to on niepotrzebnie obciąża system. W FRST zrobione wszystko. Oceń lracę systemu teraz. Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 11 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu System pracuje teraz dobrze. Pytanie, co z tym dyskiem, który system sprawdzał i go odłączyłem, da radę go uruchamiać, czy koniec jego jest już bliski? Denerwuje Mnie jeszcze błąd wyskakujący podczas uruchamiania się LibeOffice Writer, da radę coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi