Skocz do zawartości

Odzyskiwanie danych

Speedo

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Pokaż mi najpierw log z programu GSmartControl 

Wybierz dysk, potem Save As. Plik załącz tutaj. 

Wszystkie partycje masz na jednym dysku? Nie wiem na ile poważne są uszkodzenia, ale najbezpieczniej jest postępowanie wg. tej metody: 

Pokaż ukrytą zawartość

Nie jest ona prosta, tutaj kopię posektorową (z racji ,że to dysk 1TB) można zastąpić odzyskiwaniem bezpośrednio spod DMDE konkretnych plików. Może przesadzam, ale warto by było rozpatrzyć opcje czy na czas zrozumienia problemu nie lepiej w ogóle z tego dysku nie korzystać (odłączyć go). 

W dniu 27.04.2017 o 14:03, Groszexxx napisał(a):

Pokaż mi najpierw log z programu GSmartControl 

Wybierz dysk, potem Save As. Plik załącz tutaj. 

...

Wszystkie partycje masz na jednym dysku? Nie wiem na ile poważne są uszkodzenia, ale najbezpieczniej jest postępowanie wg. tej metody: 

Jeżeli chodzi o dysk to spokojnie, mam w zanadrzu drugi zewnętrzny też o pojemności 1TB. A odnośnie początku Twojej wypowiedzi. Chciałem to zrobić, ale wyświetla mi się coś takiego:

post-455-0-49410000-1493303906_thumb.png

W dniu 27.04.2017 o 15:39, Groszexxx napisał(a):

Ten dysk jest podłączony bezpośrednio do płyty głównej czy jest w jakieś obudowie? 

Spróbuj w programie crystaldiskinfo, ew. hdsentinel 

Jest podłączony przez usb. Jest w oryginalnej obudowie. To jest dysk zewnętrzny. Coś wreszcie się udało :) Po spróbowaniu diagnostyki w crystaldiskinfo.

post-455-0-45410000-1493321388_thumb.png

Szanowny kolego, bardzo proszę o całe okno SMART, a nie tylko fragment. Pomimo dużej wyrozumiałości do początkujących użytkowników nie potrafię zrozumieć tej maniery. To tak jakby dać w urzędzie tylko fragment peselu albo nazwiska. 

KSU przecież masz model dysku na screenie Crystaldiskinfo. Verbatim to firma, która sprzedaje komplet - dysk (toshiby) +obudowa. Czekam na cały smart. 

Możesz już pobrać program DMDE 

DMDE już pobrałem.

Poniżej log z 
gsmartcontrol-0.8.7-win32. Wcisnąłem save all.

post-455-0-91310000-1493647539_thumb.png

A poniżej mamy to co wypluł smart:

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 5.05.2017 o 23:04, Groszexxx napisał(a):

GsmartControl nie może dostać się do dysku. Wcześniej pokazałeś smart z programu CrystalDiskInfo. Gdybys od razu zmaksymalizowal okno i zrobil screena to by nie bylo problemu. Wolales pokazac tylko wyrywek. 

Wybaczcie, myślałem, że chodzi o ten drugi program. Już wrzucam: post-455-0-34940000-1494059577_thumb.png

Dysk jest sprawny. 

Uruchom DMDE, wybierz dysk, potem partycję. Dmde w darmowej wersji odzyskuje tylko zawartość pojedyńczego folderu. Odzyskaj to co najbardziej niezbędne. Później można spróbować użycia chkdk (w cmd jako admin chkdsk d: /r), ale to już na samym koncu, dlatego, ze chkdsk moze zmienic strukture plikow przez co potem odzysk jest niemozliwy. 

• 2 tygodnie później...
  W dniu 6.05.2017 o 11:43, Groszexxx napisał(a):

Dysk jest sprawny. 

Uruchom DMDE, wybierz dysk, potem partycję. Dmde w darmowej wersji odzyskuje tylko zawartość pojedyńczego folderu. Odzyskaj to co najbardziej niezbędne. Później można spróbować użycia chkdk (w cmd jako admin chkdsk d: /r), ale to już na samym koncu, dlatego, ze chkdsk moze zmienic strukture plikow przez co potem odzysk jest niemozliwy. 

Co prawda nie są w swoich folderkach ale zdjęcia są raczej wszystkie. 50 tysięcy :-) Nie wiem jak mam Ci dziękować! Udało się :))))))) Jesteś super, jeszcze raz dziękuję :-)

Ps. Jeszcze jedno pytanie. Może ktoś się orientuje. Program pozwala na odzyskiwanie na raz jedynie 4000 plików. Czy da się jakoś zaznaczać więcej niż 1 plik na raz? Bo 50 tyś kliknięć zajmie mi mnóstwo czasu. Tak bym zaznaczył 13x po mniej więcej 4000 i by było, a premium kosztuje chyba koło 50zł. Ale no cóż jeśli nikt nie będzie miał pomysłu to będę musiał kupić premium, to i tak nie tak duży wydatek jak wzieliby w firmie odzyskującej dane