Skocz do zawartości

Jak uruchomić Dungeon Keeper 2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ludzie :)

Mam taki problem, że nie mogę za nic w świecie uruchomić gry Dungeon Keeper 2 na XP (DK 1 uruchamia się bez przeszkód).

Trochę o tym problemie czytałem i nic nie udało mi się uzyskać. Ma ktoś z Was jakiś patent na tą grę?

DosBox uruchomi grę działającą na DirectX 8.1? Nie wiem już jak z tym zadziałać :(

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

No więc nic u mnie nie działa. Żadne rozwiązanie. Znalazłem i patch 1.7 i nieoficjalny 1.8. Zero zmian.

A podobno niektórym odpala na Win 7 nawet, czy ta Vista jest rzeczywiście taka beznadziejna??

Na razie jedyne rozwiązanie, które działa, to emulacja Windows 98 na wirtualnej maszynie o nazwie: Microsoft Virtual PC... Na innych maszynach pokroju VmWare niestety nie działa.

Opublikowano

Tzn uruchamiasz go w XP czy w Viście? Bo jeśli na Viście to porady na uruchomienie DK są tu. (może już widziałeś).

Tak patrze na twój konfig i widzę że sprzęt mamy w miarę podobny więc bład musi myć natury softwarowej.

Opublikowano

Tak, widziałem już tamto forum. U mnie to nie zadziałało.

Vista x64

Patrzyłem też na inne forum i ludziom, którzy mają grafę pokroju GeForce to działa spokojnie.

Czytałem już gdzieś, że z kartami ATi są problemy w wielu grach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...