Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Tak wygląda mój BIOS, wszystkie 5 zakładek. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 powtarzam pytanie co jest jeśli w sekcji Boot wybierzesz Boot Option 1? Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie mogę ustawić na enabled. Opcje tak jak w 1 boot w załączniku Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Mój telefon jest trochę opóźniony w rozwoju i nie pokazał twojej odpowiedzi Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie mogę ustawić na enabled. Opcje tak jak w 1 boot w załączniku Ok. Ustaw pozycję drugą UEFI CDDVDitd. zapisz zmiany F10 i zobaczymy czy odpali MHDD. Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Włączyło się naprawianie błędów dysku, ale MHDD nie. Odczytuje, bo jest rozruch płyty, ale nie wczytuje się Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Odczytuje, bo jest rozruch płyty, ale nie wczytuje się Wejdź do biosu > sekcja Advanced Future > Sata Configuration > co tam masz wybrane? Powinno być IDE. Sekcja Boot > opcja > Boot Option2 ustaw na Enabled Opisz w jaki sposób i jakim programem nagrywałaś obraz ISO MHDD. Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Mam na IDE. W Boot Option 2 nie mam opcji enabled, a tylko Windows Boot Manager, UEFI... i disabled. Programem Ashampoo, wypalilam ISO ściągnięte ze strony www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 W Boot Option 2 nie mam opcji enabled, a tylko Windows Boot Manager, UEFI... i disabled. ustaw na UEFI Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Jak ustawiam 2 na UEFI to zmienia mi się na 1. Chyba, że zrobie Windows Boot na 1, a UEFI na 2. Z disambledem się nie da Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 ustaw na disabled Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Więc na 1 ma być Windows Boot Manager, a na drugim disabled? Czy UEFI na 1, a disabled na 2? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Boot Option 1 > Boot Meneger ma być na Disabled Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Wtedy zamiast włączenia MHDD włącza się automatycznie BIOS Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Programem Ashampoo, wypalilam ISO ściągnięte ze strony www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.htm jaka opcje wybrałaś przy zapisie pliku na dysk? Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie pamiętam, ale dla plików ISO. Płyta według programu nagrała się prawidłowo, a w stacji dysków było ją widać. Jak Weszlam w folder to był jeden plik informacyjny mówiący, by odtworzyć płytę z bootowania Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Pobierz obraz iso MHDD jeszce raz. Do nagrania wystarczy zwykła płyta CD 700mb. Obraz iso jest spakowany, nalezy go wypakować w dowolne miejsce na dysku. Z opcji Ashampo wybierz nagraj obraz ISO > wskaż plik iso MHDD i wykonaj nagranie. Potem sprawdzasz czy płytka wystartuje. http://hddguru.com/download/software/mhdd/mhdd32ver4.6iso.zip Edytowane 29 Lipca 2015 przez Zappa Odnośnik do komentarza
Jurkon Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Nie zadziałało. No nic, chyba oddam go do jakiegoś informatyka, by mi go naprawił, bo ja sama nie dam rady. Dzięki za poświęcony czas! Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Czy masz dostęp do komputera stacjonarnego? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi