pyzdra Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Witam, jestem w trakcie usuwania malware i innych potencjalnych śmieci z komputera brata, na którym otwierały się niechciane strony etc. Na tą chwilę wykonałem następujące kroki: 1). Usunąłem prawdopodobnie niechciane programy: - PC Performer - iLivid_SetupV1 2). Skan AdwCleaner - znalazł sporo zagrożeń - załączę raporty w txt. 3). Skan Malwarebytes - znalazł kilka zagrożeń. 4). Skan rejestru CCleaner 5). Reinstalacja Firefoxa Generalnie wydaje mi się, że te działania w pewnym stopniu pomogły bądź rozwiązały problem "zamulonego" komputera i otwierania się niechcianych stron, ale ciężko mi to ocenić i wolę upewnić się że nic tam nie zostało. System to Windows 7 Home Premium 64-bit Załączam logi z : FRST GMER oraz AdwCleaner Prosiłbym o ile to możliwe, odpowiedź w miarę szybko, bo jutro musze oddac komputer. Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt GMER.txt AdwCleanerR0.txt AdwCleanerS0.txt Odnośnik do komentarza
pyzdra Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Niestety jednak nie pomogło do końca, znowu otwierają się niechciane karty i reklamy w przeglądarkach. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi