3MOON Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam System to WinXP Pro 32bit. Skanowałem system MBAmem i niby usunął to co w temacie. Na wszelki wypadek wolę jednak poradzić się mądrych głów czy czegoś jeszcze nie ma. Podobno na tym komputerze była jakaś większa infekcja i niejaki Norton Smart Scan znalazł i usunął 32 "infekcje". Jeśli tak to pewnie będzie widać jakieś śmieci w logach, na których niestety raczej słabiutko się znam;) GMER.txt OTL.Txt Extras.Txt mbam-log-2011-01-11 (19-48-59).txt
Landuss Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 W logach nie ma aktywnej infekcji. To co znalazł MBAM to w przywracaniu systemu więc nie istotne. Nawet nie wiadomo czy to coś szkodliwego bo przywracanie zmienia nazwę pliku.
3MOON Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Z tego co się dowiedziałem to samą infekcją w tym komputerze był Trojan FakeAlert. Stąd mowa o niby 40 infekcjach. Czyli fałszywy antywirus który śpiewa "kup mnie natychmiast bo jesteś strasznie zainfekowany" Komputer był też skanowany Avastem i widocznie ten poradził sobie z tematem. Skoro nie ma aktywnej infekcji to zamykamy temat. Wielkie dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi