Skocz do zawartości

Immunet Protect Plus znalazł W32.Trojan.BE90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Zwracam się do Was z następującym problemem. Otóż system jest kilkanaście dni po formacie. W związku z tym iż uważam, że mam trochę oleju we łbie moim jedynym zabezpieczeniem real-time był DWPF. Do wczoraj, kiedy to zainstalowałem Immuneta Protect Plus. Pewny, że nic nie znajdzie zainicjowałem pełny skan systemu. Niestety Immunet wynikowo zwrócił infekcję w postaci: W32.Trojan.BE90

Trochę mina mi zrzedła. Nic już wczoraj nie kombinowałem, gdyż cierpiałem na lekką pomroczność jasną i po zakończeniu skanowania wyłączyłem komputer.

Dziś zrobiłem stosowne logi które zamieszczam w załączniku ( Pre-scan GMER zwrócił następujący wynik ) Proszę o ocenę czy mój system rzeczywiście jest zainfekowany, czy Immunet zaliczył FP. Wykonywałem również okresowe skany MBAM oraz skanerem on-line ESET które nie zwracały infekcji. Nie robiłem tego jednak wczoraj, ani dziś więc nie wiem czy akurat wtedy by coś znalazły.

PS ( ważne ): OTL miał zaznaczoną opcję: "pomiń znane dobre pliki" W tutorialu do tego narzędzia nie ma wzmianki o tej opcji więc postanowiłem zostawić ją domyślnie zaznaczoną.

Extras.TxtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

GMER.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W takim razie nie będę wywalać na razie Immuneta, zobaczymy jak będzie się dalej spisywać.

Mam tylko jeszcze 1 problem, chociaż problem to chyba niewłaściwe słowo. Otóz co jakiś czas sam uruchamia mi się proces WISPTIS.EXE. Bywa że jest tylko 1 proces, a bywa że są i 3 jednocześnie. Czy można jakoś pozbyć się go na stałe?

Są już 4 te procesy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...