Skocz do zawartości

Problem z dźwiękiem

Chucky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dźwięk w odtwarzaczach czy np YouTube wyłącza się i w ogóle nie chce działać. Moge wtedy np rozmawiać na skype, a w odtwarzaczu (w tym przypadku Foobar2000) przy próbie włączenia jakiejkolwiek muzyki jest komunikat "Unrecoverable playback error: Unknown error code (0x88890017)". Pomaga tylko reset komputera, a to i tak nie na długo. Po restarcie systemu, kiedy włączam muzykę (wtedy działa) i chce pogadać na Skype, pokazuje mi komunikat "Problem z urządzeniem odtwarzającym" i nie odtwarza w ogóle w nim dzwięku.

Nie mam pojęcia z czym związany jest problem, a w internecie nie moge znaleźć rozwiązania.

Wszystkie sterowniki mam aktualne, karte dźwiękową sprawną i nie usuwałem żadnych kodeków.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Tyczy się właśnie tego systemu. Właśnie rozmawiam ze znajomym na Skype i już nie odtwarza dźwięków systemowych, z przeglądarki ani z odtwarzacza.

Głośniki (Conexant SmartAudio HD)

Opublikowano

Ustaw podstawowy sterownik dźwięku - Apply

masz w panelu programów takie cuś? Albo jakiekolwiek kodeki dodatkowe?

WMV9/VC-1 Video Playback (Version: 1.00.0000 - ATI Technologies Inc.) Hidden
Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem, nie znam się w ogóle na komputerach, gdzie tego szukać ? jakim panelu programów ? (jestem okropnym noobem jeśli chodzi o to)

Opublikowano

chyba po prostu zaniose laptopa do informatyka

Nigdzie nie bedziesz latał z ta Toshibą. Podaj dokładny model tego lapka.

start - polecenie uruchom - cmd - wklep w konsoli

sfc /scannow

podaj końcowy komunikat

Opublikowano

wejdź do menedzera urządzeń i rozwiń gałąź kontrolery dźwieku

z prawokliku na kontroler > właściwości - szczególy - rozwiń liste i wybierz identyfikator urządzenia

skopiuj go i podaj.