maxaga Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Po jakiś modyfikacjach stylów XP (nie wiem których) przy rozwijaniu menu start i grup programów jest ok natomiast nie widać pozycji w grupach pokazują się puste pozycje tak jakby tło i litery były w tym samym kolorze, po najechaniu na taką pustą pozycję pokazują się dymki od tam umieszczonych pozycji. Dodatkowo jest to powiązane z office bo również nie można rozwinąć żadnego menu z całego pakietu. Na innych profilach działa prawidłowo. Przywrócenie kompozycji do domyślnej nie działa, w google nie mogę znaleźć rozwiązania. Czy można to jakoś przywrócić ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Przywrócenie kompozycji do domyślnej nie działa, w google nie mogę znaleźć rozwiązania. Sprawdź czy masz uruchomione Kompozycje; start polecenie Uruchom wpisz services.msc klik enter W oknie usług odnajdź kompozycje. Ustawienia powinny być następujace: stan usługi uruchomiono, tryb automatyczny Jesli jest inaczej zmień. PPM na usługe kompozycje i dajesz uruchom i ustawiasz tryb auto. Potem restart i sprawdzasz czy możesz zmienić na domyślne okienka Windowsa. Odnośnik do komentarza
maxaga Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Nieściśle się wyraziłem, kompozycje mogę zmienić na windows xp na klasyczny i spowrotem i na ekranie są widoczne zmiany przy przejściu z jednego i z powrotem, natomiast nie zmienia to problemu z wyświetlaniem pozycji w menu start i nadal są niewidoczne. Usługa jest włączona na auto i działa. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Nigdy się z takim przypadkiem nie spotkałem. Skoro na innych profilach działa wszystko OK to czy nie prościej będzie usunąć felerny profil założyć nowy, o ile koniecznie musi to być taka sama nazwa? Ustawienia profilu można wcześniej wyeksportować, a tymczasowo zrobić backup felernego profilu na wypadek, gdyby wcięło jakieś arcyważne pliki. BTW Mógłbyś na fotkach pokazać o co Ci chodzi (menu start, office) i zrobić przy okazji screen ustawień kompozycji (także tych zaawansowanych opcji)? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Sprawdź jeszcze w usługach, tzw. Usługi Terminalowe PPM / własciwości, w zakładce Logowanie profil powinien byc właczony Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi