maxaga Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Po jakiś modyfikacjach stylów XP (nie wiem których) przy rozwijaniu menu start i grup programów jest ok natomiast nie widać pozycji w grupach pokazują się puste pozycje tak jakby tło i litery były w tym samym kolorze, po najechaniu na taką pustą pozycję pokazują się dymki od tam umieszczonych pozycji. Dodatkowo jest to powiązane z office bo również nie można rozwinąć żadnego menu z całego pakietu. Na innych profilach działa prawidłowo. Przywrócenie kompozycji do domyślnej nie działa, w google nie mogę znaleźć rozwiązania. Czy można to jakoś przywrócić ?
Anonim8 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Przywrócenie kompozycji do domyślnej nie działa, w google nie mogę znaleźć rozwiązania. Sprawdź czy masz uruchomione Kompozycje; start polecenie Uruchom wpisz services.msc klik enter W oknie usług odnajdź kompozycje. Ustawienia powinny być następujace: stan usługi uruchomiono, tryb automatyczny Jesli jest inaczej zmień. PPM na usługe kompozycje i dajesz uruchom i ustawiasz tryb auto. Potem restart i sprawdzasz czy możesz zmienić na domyślne okienka Windowsa.
maxaga Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Nieściśle się wyraziłem, kompozycje mogę zmienić na windows xp na klasyczny i spowrotem i na ekranie są widoczne zmiany przy przejściu z jednego i z powrotem, natomiast nie zmienia to problemu z wyświetlaniem pozycji w menu start i nadal są niewidoczne. Usługa jest włączona na auto i działa.
3oo Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Nigdy się z takim przypadkiem nie spotkałem. Skoro na innych profilach działa wszystko OK to czy nie prościej będzie usunąć felerny profil założyć nowy, o ile koniecznie musi to być taka sama nazwa? Ustawienia profilu można wcześniej wyeksportować, a tymczasowo zrobić backup felernego profilu na wypadek, gdyby wcięło jakieś arcyważne pliki. BTW Mógłbyś na fotkach pokazać o co Ci chodzi (menu start, office) i zrobić przy okazji screen ustawień kompozycji (także tych zaawansowanych opcji)?
Anonim8 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Sprawdź jeszcze w usługach, tzw. Usługi Terminalowe PPM / własciwości, w zakładce Logowanie profil powinien byc właczony Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi