Skocz do zawartości

Auto uruchamianie się małych programików z folderu Temp, blokowanie podglądu plików ukrytych i podejrzane procesy w menedżerze zadań.

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

No i to jest ten plik co podałeś?

C:\Users\Adik1\AppData\Local\Temp\fesugh.exe

Usuń tempy uruchamiając OTL i wklejając komendę

:Commands

[emptytemp]

Zmien to badziewie od Ashambo na Avasta i zacznij kontrolować co robisz w necie.

Opublikowano

Uruchom OTL przy podłączonych pendrakach > chociaż widze że podzieliłeś dysk na kilka partycji

i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej

:Files

C:\qkors.exe
C:\$RECYCLE.BIN
F:\$RECYCLE.BIN
F:\muonq.exe
I:\Qoobox
J:\$RECYCLE.BIN
G:\RECYCLER
F:\RECYCLER
F:\Qoobox

Kliknij w Wykonaj skrypt.

Opublikowano

A co z profilaktyką? Przecież ten Ashampoo Anti-Malware to pic na wodę, skoro puszcza takie rzeczy. Może kwestia jego konfiguracji, nigdy tego nie używałem. Może jakiś antywirus z prawdziwego zdarzenia? Zwłaszcza, że infekcja nawraca. Syzyfowa praca. 

Opublikowano

Zapodałem Avasta z pełnym skanem przed uruchomieniem kompa i sporo miałem zainfekowanych czego nie szło wyleczyć to usuwałem. na chwile obecną nie widze infekcji ale komp chodzi dopiero godzinę.

Opublikowano

Lepiej, ale nie dużo ;-). W zasadzie Avast to jeden z niewielu antywirusów, które odradzam. I nie na zasadzie własnego "widzi mi się", tylko sporych doświadczeń. Wielu ludzi, nawet stąd, potwierdzi, że większość logów z syfem - ma za zabezpieczenie avasta.