grzeko Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witam W systemie wndows XP sp 3 mam zainstalowany microsoft serwer sql 2005. W tym systemie mam włączoną zaporę windows, zapora jest skonfigurowana prawidłowo do zezwalania na dostęp do programu SQL Server klientom - dodane porty w wyjątkach. Problem: Gdy zapora włączona na kompie gdzie jest serwer sql, aplikacja na końcówkach klientów, która potrzbuje się z nim łączyć sie wykrzacza (aplikacja nie może sie synchronizować z bazą). Gdy wyłącze zapore aplikacja prawidłowo się synchronizuje - połączenie prawidłowe. I teraz gdy ponownie włącze zaporę i uruchamiam synchornizację u klineta, aplikacja łączy się prawidłowo z serwerem sql. Nie mogę dojść o co tu chodzi. Proszę o pomoc w rozwiązaniu poblemu Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
grzeko Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Witam W systemie wndows XP sp 3 mam zainstalowany microsoft serwer sql 2005. W tym systemie mam włączoną zaporę windows, zapora jest skonfigurowana prawidłowo do zezwalania na dostęp do programu SQL Server klientom - dodane porty w wyjątkach. Problem: Gdy zapora włączona na kompie gdzie jest serwer sql, aplikacja na końcówkach klientów, która potrzbuje się z nim łączyć sie wykrzacza (aplikacja nie może sie synchronizować z bazą). Gdy wyłącze zapore aplikacja prawidłowo się synchronizuje - połączenie prawidłowe. I teraz gdy ponownie włącze zaporę i uruchamiam synchornizację u klineta, aplikacja łączy się prawidłowo z serwerem sql. Nie mogę dojść o co tu chodzi. Proszę o pomoc w rozwiązaniu poblemu Dzięki i pozdrawiam Hej, odświerzam temat. Widzę, że jest tu problem z zaporgrzeko Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Reset zapory poleceniem netsh firewall reset był robiony? Co tam siedzi za antywirus? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi