dejko Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Cześć, poszukuję pliku wykonywalnego/wsadowego (najlepiej .bat) za pomocą którego zresetuję proces explorer.exe w Windows 8. Jeśli ktoś posiada to prosiłbym o udostępnienie, albo chociaż podanie kodu. Bo mam coś takiego: taskkill /f /IM explorer.exe explorer.exe exit i działa, tylko pozostaje otwarta konsola po wszystkim, a chciałbym, żeby była zamknięta.
KolegaDudysa Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Create Simple Script to Close and Restart Explorer Automatically in Windows XP, Vista and 7 Na końcu zamiast pause dać exit, przed chwilą sprawdzałem i okno cmd się zamyka.
Ukash Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Do restartu brakuje startu explorera. To powinno zadziałać. @echo off taskkill /F /IM explorer.exe start explorer.exe exit Można coś takiego umieścić w menu kontekstowym, wrzucić bata np do Windows a do pliku reg: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\Restart Explorer] "icon"="explorer.exe" "Position"="Top" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\Restart Explorer\command] @="C:\\Windows\\Restart_Explorer.bat" ...scalić z rejestrem
dejko Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Połączyłem obie rady i wyszło tak jak wyjść powinno Dzięki za odpowiedzi chłopaki.
Rekomendowane odpowiedzi