Skocz do zawartości

Problem Windows Movie Maker czarny ekran i brak miniatur

aneczka113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem. Zainstalowałam jakiś czas temu movie makera 2012. Niestety nie działa on jak należy. W momencie gdy wgram do niego film na klipach nie pojawiają się miniatury a jak przeciągne coś na oś czasu to przy odtwarzaniu jest czarny ekran. Słychać tylko dźwięk z filmu. Co można z tym zrobić? Bardzo proszę o pomoc.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Brakuje w systemie Kodeka VC-1

Niby jest na liście kodeków [ H.264/VC-1 DXVA video decoder ] ale jak się okazuje nie działa.

Pobierz TU Microsoft VC-1 Encoder SDK i zainstaluj, przed instalacją stwórz punkt przywracania systemu - tak w razie czego.

Opublikowano

Kurcze no ja już chyba od roku nie zmontowałam żadnego filmu ;( bo ze starym tez były problemy (ale inne) to odinstalowałam i zainstalowałam nową i dalej nie mogę nic robić.

Opublikowano

Właśnie się douczyłem że Movie Maker w Windows XP nie obsługuje HD.

Materiał który wrzuciłaś do MediaInfo to już HD bo rozdzielczość 1288 x 800.

Spróbuj zrobić wg tej wideo instrukcji  -  KLIK

Tylko nie wiem czy to u Ciebie zadziała bo prawidłowa rozdzielczość w Twoim przypadku powinna wynosić 1280 x 720.

Windows Live Movie Maker obsługuje filmy HD bez problemu, niestety jak się doczytałem jest dostępny dopiero od Windows7

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wreszcie miałam czas żeby się zabrać za tego movie makera. No więc tak. Próbowałam z różnymi filmami nawet tymi które nie są w HD. Jednak nawet w ich przypadku dzieje się to samo.

Daję raport z OTL nie wiem czy w przypadku problemów z movie makerem coś da ale zobaczymy.

OTL2.Txt