Pacyna Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Witam, dzisiaj złapałem jakiegoś wirusa, który co jakiś czas otwiera w IE chińskie strony, dodatkowo zauważyłem małe spowolnienie ładowania sie stron, ale nie wiem czy to wina dostawcy czy wirusa. Kolejnym problemem są niedziałające niektóre strony - gdy sprawdziłem na laptopie, który był połączony przez wifi z komputerem to te strony działały normalnie. Moj firewall wykrył cos takiego: http://screenshu.com/static/uploads/temporary/jx/73/bg/ptd1b3.jpg Jeszcze jeden problem - przy starcie systemu pojawia się błąd: Java Virtual Machine Launcher Error: Unable to access jarfile C:\Users\Pacak\AppData\Roaming\java_u.jar przeinstalowalem jave i dalej to samo Bardzo bym prosił o pomoc OTL.Txt Extras.Txt
Landuss Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Ten plik java_u.jar, który wyszczególniłeś, to jest pewien rodzaj keyloggera i to zostanie usunięte. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Users\Pacak\AppData\Roaming\sqlite.jar :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "Oracle Java"=- :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Uruchom AdwCleaner z opcji Usuń. 3. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras)
Pacyna Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 log otl: http://wklej.org/hash/1fd6b315f8d/
Landuss Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Najnowszy log jest czysty więc wszystko zostało wykonane i usunięte. Dwie rzeczy na koniec: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. Odinstaluj AdwCleaner. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania w serwisach i grach. Podsumuj czy wszystko jest teraz jak należy.
Pacyna Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Tak, wszystko wróciło do normy. Dziękuję bardzo
Rekomendowane odpowiedzi