Skocz do zawartości

Trojan Ukash

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Zabrakło drugiego loga z OTL - extras. Nie miałeś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Zrób tak w następnym poście.

1. W OTLPE uruchom OTL i w oknie wklej następujący tekst:

:Files
C:\Users\dogi0\AppData\Local\Temp*.html
C:\Users\dogi0\AppData\Roaming\skype.dat
C:\Users\dogi0\AppData\Roaming\skype.ini

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera. System zostanie odblokowany.

2. Już z poziomu normalnie uruchomionego Windows uruchamiasz OTL, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (otl + extras)

Opublikowano

Witam,

Już odblokowałem sam komputer, uruchamiałem komputer i starałem się dostać przy wyłączaniu na pulpit, za którymś razem się udało, następnie poczytałem w internecie jak usunąć pliki skype.dat i skype.ini oraz jak pousuwać wpisy z rejestru i ustawić automatyczne uruchamianie się procesu explorera.

Nie wiem tylko czy to dziadostwo siedzi mi jeszcze na dysku, więc przesyłam nowe logi.

Extras.Txt

OTL.Txt

Opublikowano

Wszystko wygląda dobrze, możesz zakończyć działania:

1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL.

2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK

3. OTL notuje brak pliku hosts na tym systemie. Plik musisz odbudować. Włącz pokazywanie rozszerzeń: w Mój komputer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > Widok > odznacz Ukrywaj rozszerzenia znanych typów. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

#    127.0.0.1       localhost
#    ::1             localhost

Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz pod nazwą hosts bez żadnego rozszerzenia

Plik wstaw do folderu C:\Windows\system32\drivers\etc.

4. Zaktualizuj system do stanu Service Pack 1: KLIK

5. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...