Skocz do zawartości

Skojarzenia typu plików w Firefoxie

Anonim8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zobaczcie sami. Dokument otwierany za pomocą notatnika a jest ikona pliku mp3. Skojarzenia systemowe jak najbardziej właściwe. Co ciekawe dotyczy to tylko logów z OTL , log z Combofixa ma ikonę Notatnika. :huh:

Kombinuję i nic, za diabła nie chce się zmienić. Reset FF robiłem, przypisałem notatnik, zaznaczyłem że domyślny a ten dalej swoje. No ręce i nogi opadają. A kiedyś było dobrze.

post-15-0-11886200-1354818887_thumb.jpg

Poradziłem sobie. Dokonałem edycji pliku mimeTypes.rdf w profilu Firefoxa

do zamknięcia

Edytowane przez Belfegor
  • 2 miesiące temu...
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Nic nie pomaga. Odinstalowanie FF, wyczyszczenie rejestru, no jak bonia dydy nic.

Zobaczcie sami. Nie wiem już gdzie mam to cholerstwo ustawić albo gdzie podejść rejestr, żeby w końcu czytał pliki tekstowe. To znaczy otwiera je za pomocą Natanika, ale daje podwójne rozszerzenie. raz jest dobrze, ale częściej źle.

post-15-0-28439900-1361812212_thumb.jpg

Opublikowano
Patrzyłeś może co się stanie jak odinstalujesz foobara?

Nie ma to związku z foobarem. przywróciłem na razie domyslne ustawienia dla formatu mp3 i txt. bedę testował i dam znać. Zresztą spójrz do pierwszego postu tam nie było ustawionych skojarzeń z foobarem mimo że był zainstalowany.

Opublikowano (edytowane)

Póki co jest dobrze. Potestuję kilka dni i zobaczymy.

No kurcze nic nie jest dobrze. Raz pokazuje prawidłowo a raz z podwójnym rozszerzeniem mpg.txt

Dodałem wpisy do rejestru odnośnie skojarzeń txt i na razie bangla.

Edytowane przez Belfegor
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Może tu masz coś poprzestawiane?

No kurcze jest dobrze ustawione skojarzenie. Tylko że u Ciebie nie wyświetla się opcja skojarzenia z foobarem ale jak go nie masz w systemie z plikami mp3

Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Niewiele to zmieniło. Chodzi FF jak chce. Raz czyta ikonę poprawnie innym razem z mp3. Przestałem się tym przejmować.

problem rozwiązała aktualizacja foobara.

temat można zamknąć

Edytowane przez Belfegor
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...