Skocz do zawartości

Problem z Officem oraz z instalacją gier z Instalatorem Windows

Anonim11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po raz kolejny zgłaszam się do was z problemem. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Tak więc do rzeczy. Wczoraj rano chciałem usunąć grę "The Ship". Jednakże przez około 40 min. pasek postępu wisiał na końcu, a wszystkie pliki były usunięte, tak więc nacisnąłem "Cancel". Potem postanowiłem zainstalować ją drugi raz, ale pokazał się błąd z treścią "Error 2908 could not register component" po nim długi ciąg liter oraz cyfr. Usunąłem resztki z rejestru, ale zastałem to samo. Dziś włączam komputer, a tam też programy Office 2007 się nie włączają. Żaden z jego programów. Korzystam z Worda oraz z Outlooka. W Wordzie pisze "Za mało pamięci lub miejsca na dysku, aby uruchomić program Word", a w Outlooku :

beztytuu3r.th.png

Zainstalowałem, tak jak w przypadku "Shipa" drugi raz. Niestety, z tym samym skutkiem. Ale wchodząc w Dodaj/Usuń Programy nie widniał Framework 1.1, którego wcześniej posiadałem. Wcześniej instalowałem grę "CS:CZ Deleted Scenes". Po ukazaniu podobnego błędu z rejestrem wyłączyłem z poziomu "Menedżera Windows". Tylko dziwiło mnie, dlaczego jest tych msiexec włączonych ponad 3 z czego 1 czy 2 przez system. Postanowiłem ściągnąć program do zarządzania rejestrem - AML Free Registry Cleaner. Wykrył aż 938 błędów. One zostały oczywiście usunięte. Zainstalowałem jednakże Frameworka 1.0, ponieważ posiadał poprawkę do Service Packa 3. Poprawki się nie dało zainstalować. Spróbowałem z ciekawości usunąć wersję 1.0 - z tym samym skutkiem. Aż ręcę opadają. Doszedłem do wniosku, że to problem z Instalatorem Windows Pomóżcie mi! Poniżej daję zdjęcia z błędami:

Framework poprawka:

beztytuutv.th.png

Framework dezinstalacja:

beztytuu2ab.th.png

PS. Próbowałem również z Windows Installer CleanUp Utilty - tak samo

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Jakoś się zgubiłem jak piszesz, ale po co Ci .NET-F1 skoro jest reszta, Jeżeli jest jakiś brak to odpal aktualizacje automatyczne najlepiej sciągnij microsoft update.

Ciekawe czy pomoże?

EDI:

Żeby nie walić następnego posta mówię użyj aktualizacji żeby nie kombinować niepotrzebnie, jak po aktualizacjach będzie to samo wtedy będzie trza działać.

Ja tym kodom błędów jak je M$ opisuje nie ufam. Do jednego kodu pasuje po kilka przyczyn, tylko która jest tą prawdziwą.

Kiedyś miałem BSOD-a to jego przyczyną mogło być jakiekolwiek urządzenie w i dołączone do kompa, każdy sterownik i program.

Opublikowano

Przeczytałem gdzieś bodajże na stronie Microsoftu, że ten błąd(2908) eliminuje Framework 1.0 lub 1.1. Dlatego to ściągnąłem.

EDIT: Przeglądając inne strony internetowe napotkałem się na Register Easy. Po usunięciu ponad 1600 niegodności mogę normalnie usuwać, ale z instalacją to samo. Aktualizacji nie będę włączał, ponieważ mam Windows MX7F. Te update'y powodują m.in nad opisywaniem plików z normalnego XP-eka

Opublikowano

No nie wiem. Próbowałeś robić jak jest na stronie M$

Jeszcze przejedź RegCleaner i Ccleaner.

I jeżeli masz możliwość to spróbuj naprawić offica z płytki instalacyjnej.

EDI:

Sorka zły link, ale spróbuj przez MSCONFIG wyłącz wszystkie programy z auto startu odpali sobie te co mu potrzebne sam i z usługami też się tak niby da chodź nie jestem pewien. A i jest chyba takie coś jak diagnostyka pakietu Office w pakiecie ciekawe czy wskaże jakieś błędy

Opublikowano

Zainstalowałem wszystkie od nowa Frameworki prócz 3.0, ponieważ miała problem ze ściągnięciem plików i .. NADAL TAK SAMO! Pomóżcie mi, bo już nie wiem co zrobić. Może ktoś inny jeszcze ma pomysł?

Nie chodzi mi o Office, bo to mniejszy problem. Tylko martwi mnie ten instalator Windows. Nie mogę niektórych rzeczy instalować.

P.S. Próbowałem również RegCure. Bez skutku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...