Skocz do zawartości

Smartfon jako noktowizor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy dałoby się samemu zrobić taką ramkę

spacer.png

żeby smartfon założyć na twarz?
Czy istneją jakieś aplikacje żeby w nocy kamera ze smartfona pokazywała na ekranie smartfona to co noktowizor w czasie rzeczywistym?
Używam telefonu
Kruger&Matz MOVE 3 KM0425.1
Numer Modelu: MOVE3
Informacje o procesorze: Qualcomm MSM8212
Wersja systemu Android: 4.4.2
Wersja jądra: 3.4.0
android@android#1
Fri Nov 20 03:28:52 CST 2015
Numer kompilacji: KM_MOVE3_20112015_V2.0
Dlaczego prawdziwy noktowizor pokazuje wszystko na zielono? Dlaczego żeby pokazywały się kolory to musi padać jakieś światło na przykład światło słoneczne albo żarówkowe? Czy niemożliwe jest odróżnianie kolorów w ciemności? Czy nocne zwierzęta które widzą w nocy czy rozróżniają kolory?
Nie mogę usnąć w nocy to spaceruję na dworze po nocy ale gdy się świeci latarką i patrolują ulice policjanty to gdy widzą światło to zaraz sprawdzają czy ktoś chodzi. Gdybym miał noktowizor to łatwiej by było mi się schować. Drugi powód jest taki że w dzień gdy chcę wyjść na dwór to mnie zaraz ścigania dranie co mnie w szkole bili to gdy oni w nocy śpią to wtedy jedynie trzeba na policje uważać. W nocy wszystkie latarnie są pogaszone i ulice są całkowicie puste to każdy kto jest wtedy na dworze postrzegany jest jako złodziej bez względu na wiek i płeć nawet gdy się wyjdzie jedynie na krótki spacer. Po to chcę zrobić ze smartfona noktowizor żeby nogi nie wpadły w chodnik. Miasto jest biedne i chodnik jest zrobiony z cegieł ale w niektórych miejscach brakuje pojedynczych cegieł to niebezpiecznie jest chodzić bez dobrzej widoczności.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.