Skocz do zawartości

Witamy na forum Fixitpc.pl
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj konto. Rejestracja jest darmowa, prosta i umożliwia pełny dostęp do funkcji forum.
Zdjęcie

Nie działające wybrane strony internetowe oraz gry


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Witam.

Od wczorajszego wieczoru mam problem z poprawnym funkcjonowaniem przeglądarek. Wszystko zaczęło się, gdy grałem w Mafię 2 i co chwilę wyskakiwał mi irytujący błąd przy włączonej przeglądarce Google Chrome z informacją, że dodatek plug-in skype toolbars nie odpowiada. Sam Skype nie chciał mi działać od kilku miesięcy, ale to mi nie przeszkadzało. W końcu wyłączyłem grę i chciałem przeglądnąć facebooka. Zauważyłem, że wszystkie avatary (w aktualnościach, w oknie chatu itp.) nie chcą się wyświetlić, a zamiast nich są zwykłe białe kwadraty. Dodatkowo po kliknięciu w cokolwiek (czyjeś imię, by zobaczyć tablicę, w link, by rozwinąć listę komentarzy) strona zaczynała ładować się w nieskończoność i nic się nie działo. Filmy, zdjęcia lub posty umieszczone w aktualnościach wyświetlały się bez problemu, ale też bez avatarów osób umieszczających. Avatarów na tym forum również nie widzę. Miałem też problem z zarejestrowaniem się, ponieważ nie wyświetlał mi się obrazek captcha. Myślałem, że to problem Google Chrome, ale to samo miało miejsce na Firefoxie lub IE. Poszedłem więc spać sądząc, że rano może się polepszy. Dzisiaj rano jednak nic się nie zmieniło. Dodatkowo, gdy chciałem wejść na inne strony, niektóre ładowały się od razu, inne ładowały się w nieskończoność.

Na niektórych pojawiał się błąd:


Brak odebranych danych
Nie można wczytać strony internetowej, ponieważ serwer nie wysłał danych.
Oto kilka propozycji:
Załaduj ponownie tę stronę internetową później.
Błąd 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Serwer zakończył połączenie bez wysyłania jakichkolwiek danych.

Wyszukiwarka google działa jak chce. Wyszukuje większość haseł, ale niektórych, wciąż tych samych nie chce wyszukać. YouTube działa podobnie. Nie reaguje na te same hasła co google. Dla przykładu "league of legends". Z tą grą również występuje problem. Po kliknięciu na ikonkę pojawiał się napis "league of legends", który widnieje kilka minut i znika. Przy normalnym działaniu powinien zniknąć po kilku sekundach i pojawić się charakterystyczny launcher. Strona internetowa gry również nie chce się załadować. Postanowiłem nie męczyć się z problemem i przeinstalować system. Zostawiłem jednak 1 partycję ze starymi plikami, których nie chciałem stracić (zdjęcia i muzyka). Resztę sformatowałem. Po formacie wciąż jest ten sam problem. Od razu po zainstalowaniu systemu w IE nic się nie zmieniło. Ściągnąłem tylko Google Chrome, a problemy są wciąż te same. Do tego strona facebook w ogóle się nie ładuje.

Załączam wymagane logi.

Pozdrawiam, niach.

Załączone pliki

  • Załączony plik  gmer.txt   23.29 KB   192 Ilość pobrań
  • Załączony plik  OTL.Txt   195.8 KB   140 Ilość pobrań
  • Załączony plik  Extras.Txt   23.07 KB   104 Ilość pobrań


#2
picasso

picasso

    Administrator

  • Administratorzy
  • 28797 postów
W logach nic ciekawego, żadnej infekcji widocznej, a to:


Resztę sformatowałem. Po formacie wciąż jest ten sam problem. Od razu po zainstalowaniu systemu w IE nic się nie zmieniło. Ściągnąłem tylko Google Chrome, a problemy są wciąż te same. Do tego strona facebook w ogóle się nie ładuje.


... rekwalifikuje temat na dział Sieci. Pierwszy podejrzany, firewall nVidia z modułem filtrującym ruch w Winsock:

========== Modules (No Company Name) ==========

MOD - [2008-09-08 11:10:20 | 000,450,560 | ---- | M] () -- C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcAppFlt.exe
MOD - [2008-09-08 11:09:40 | 000,184,320 | ---- | M] () -- C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcIp.exe
MOD - [2008-09-08 10:57:14 | 000,102,400 | ---- | M] () -- C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nv_common.dll

========== Win32 Services (SafeList) ==========

SRV - [2008-09-08 11:10:20 | 000,450,560 | ---- | M] () [Auto | Running] -- C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcAppFlt.exe -- (ForceWare Intelligent Application Manager (IAM)) ForceWare Intelligent Application Manager (IAM)
SRV - [2008-09-08 11:09:40 | 000,184,320 | ---- | M] () [Auto | Running] -- C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcIp.exe -- (nSvcIp)

========== Standard Registry (SafeList) ==========

O10 - Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000001 - C:\WINDOWS\system32\nvLsp.dll (NVIDIA)
O10 - Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000002 - C:\WINDOWS\system32\nvLsp.dll (NVIDIA)
O10 - Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000003 - C:\WINDOWS\system32\nvLsp.dll (NVIDIA)
O10 - Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000017 - C:\WINDOWS\system32\nvLsp.dll (NVIDIA)


Przez Panel sterowania odinstaluj NVIDIA ForceWare Network Access Manager i zresetuj system. Podaj wyniki czy nastąpiła poprawa oraz nowy log z OTL z opcji Skanuj (dla dowodu czy Winsock wrócił do formy). Na przyszłość: przy instalacji sterowników nVidia należy opuścić ten komponent.


PS. I do eliminacji maniera uruchamiania ComboFix przy obojętnie jakim problemie systemowym, bez rzetelnego sprawdzenia czy skóra warta wyprawki. Uruchamiałeś go, zostały po tym ślady (nie został prawidłowo odinstalowany) i nie wiadomo też czy przypadkiem nie naruszył czegoś, bo Twój XP nie wygląda standardowo (wpisy świadczące, że instalacja odbyła się z nośnika stworzonego przez nLite). Windowsy zmanipulowane mogą być poddane niepożądanym akcjom ze strony ComboFix, gdyż ten nie uwzględnia żadnych modyfikacji, odnośnikiem jest Windows oryginalny i jego sumy kontrolne.



.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu.


#3
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Usunąłem i zresetowałem. Nie ma żadnej poprawy. Strona facebook ładuje się 5 min po czym pozostaje biały ekran.

Na tym forum zamiast charakterystycznego szarego ludzika w miejscu avatara pokazuje się taki obrazek (avatary moderatorów i administratorów są widoczne)
Dołączona grafika

W wyszukiwarce Google, gdy szukam zwykłego hasła podaje mi ona w czasie wpisywania propozycje haseł i wyświetla linki przed wciśnięciem Enter jak na obrazku
Dołączona grafika

W przypadku niektórych haseł dzieje się to samo do pewnego momentu aż Google nie rozpozna charakterystycznego hasła. Dla przykładu tak jak z wcześniej wspomnianym hasłem "league of legends". Po wpisaniu pierwszego słowa wszystko dzieje się normalnie, gdy zaczynam pisać "of" propozycje haseł znikają, a po wciśnięciu Enter żaden wynik nie jest znajdywany. To samo na YouTube. Strona od słowa "of" przestaje podawać propozycje nazw filmików i po wciśnięciu opcji szukania ładuje się w nieskończoność. Przy innych filmikach śmiga jak szalona.

To forum pokazuje się w normalnej formie, ale już profile użytkowników wyświetlają się w taki sposób
Dołączona grafika

Użyłem ComboFixa sądząc, że może coś niepożądanego zostało na starej partycji H. Faktycznie usunął jakieś pliki, o których istnieniu nie miałem pojęcia, ale niczego to nie zmieniło. Dołączam nowe logi z OTL i stary z ComboFixa.

Załączone pliki



#4
DawidS28

DawidS28

    Moderator

  • Moderatorzy
  • 4739 postów
Jaki dostawca Internetu?
// When I wrote this, only God and I understood what I was doing.
// Now, God only knows.

#5
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Dostawca - Neostrada
Router - Linksys
Jestem podłączony po kablu do routera. Na innych komputerach internet działa bez zarzutu. Mimo, że temat założony miesiąc temu, to nic się w ogóle nie zmieniło.

#6
DawidS28

DawidS28

    Moderator

  • Moderatorzy
  • 4739 postów
Daj log:
http://www.fixitpc.p...iguracji-sieci/
// When I wrote this, only God and I understood what I was doing.
// Now, God only knows.

#7
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Załączam log

Załączone pliki



#8
DawidS28

DawidS28

    Moderator

  • Moderatorzy
  • 4739 postów
Pobierz program DrTCP:
http://www.dslreports.com/drtcp/

Wybierz z listy kartę sieciową (nVidia nForce 10/100/1000), wpisz po prawej MTU = 1400 i zatwierdź zmiany, Potem uruchom ponownie komputer.
// When I wrote this, only God and I understood what I was doing.
// Now, God only knows.

#9
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Zrobione. Żadnych zmian.

#10
DawidS28

DawidS28

    Moderator

  • Moderatorzy
  • 4739 postów
Pobierz LiveCD Knoppix, wypal na płycie jako bootowalne, uruchom z niego komputer. Wejdź przez przeglądarkę (wydaje mi się, że na Knoppixie jest Firefox) na problematyczne strony i sprawdź, jak działają. Chcemy się przekonać, czy problem leży po stronie dostawcy, czy Twojego systemu.

Najczęstszą przyczyną problemów z Facebookiem jest za wysokie MTU, ale Ty miałeś prawidłowe (1500), a obecne ustawienie (1400) jest na pewno odpowiednie + duży margines błędu. Wróć poprzez DrTCP do MTU=1500. Potem restart komputera.

Screeny wyglądają na blokowanie arkuszy CSS, ewentualnie źle działający serwer proxy u dostawcy, ale to wydaje się mało prawdopodobne. Ponadto, Neostrada nie korzysta z serwerów proxy, w szczególności dla stron internetowych. Jeszcze jedno, co mi przychodzi na myśl to aktualizacja sterowników karty graficznej (sic!) i karty sieciowej.
// When I wrote this, only God and I understood what I was doing.
// Now, God only knows.

#11
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Odpaliłem tego Knoppixa, ale na nim również dzieje się to samo. Wygląda na to, że to nie wina systemu. Wróciłem do MTU=1500. Teraz walczę ze sterownikami. Mam problem ze znalezieniem ich do karty sieciowej, ponieważ jest ona zintegrowana z płytą główną (tak jak jedna z kart graficznych). Przeinstalowałem więc sterowniki z płyty CD dołączonej do pudełka płyty głównej. Sterowniki do drugiej karty graficznej pobrałem ze strony producenta.

#12
DawidS28

DawidS28

    Moderator

  • Moderatorzy
  • 4739 postów
Jeśli problem jest także na Knoppixie, to możemy sobie darować sprawdzanie Windows oraz zainstalowanych na nim sterowników. Jaki masz router?
// When I wrote this, only God and I understood what I was doing.
// Now, God only knows.

#13
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Linksys WAG200G

#14
DawidS28

DawidS28

    Moderator

  • Moderatorzy
  • 4739 postów
Masz w komputerze wbudowany modem? Przydałoby się wyeliminować router z łącza, żeby sprawdzić, czy problem nie leży czasem po stronie TP.
// When I wrote this, only God and I understood what I was doing.
// Now, God only knows.

#15
niach

niach

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Niestety nie mam modemu w komputerze. Może to być wina TP jeśli na innych komputerach wszystko działa bez zarzutu?

#16
DawidS28

DawidS28

    Moderator

  • Moderatorzy
  • 4739 postów
Jeśli na innych komputerach działa bez zarzutu, to albo karta sieciowa w Twoim komputerze, albo kabel, albo ustawienia routera. Poszukaj na stronie konfiguracyjnej Linksysa ustawień firewalla.
// When I wrote this, only God and I understood what I was doing.
// Now, God only knows.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych