Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj konto. Rejestracja jest darmowa, prosta i umożliwia pełny dostęp do funkcji forum.
Ukash cyber policja Virus
Napisano 29-05-2012 - 16:28
Napisano 29-05-2012 - 17:25
Napisano 29-05-2012 - 17:29
Kolega pytał czy pousuwać te wirtualne napędy poradziłem że nie,wiesz ja tez jak robiłem GMER podczas infekcji Zero Acces to nie usuwałem wirtualnych napędów,ale mam nadzieje że to nie ukryło tej infekcji u mnie na kompie i że całkowicie ją usunęliśmy wtedy ...
Jest wyraźnie powiedziane = ma zostać usunięty emulator do skanu GMER. Więc co Ty mu radzisz coś przeciwnego. I proszę nie porównuj swojego systemu z infekcją z tym. To są różne sprawy i nie mają ze sobą związku.
.
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu.
Napisano 29-05-2012 - 17:35
Napisano 30-05-2012 - 14:32
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu.
Napisano 30-05-2012 - 14:42
Napisano 30-05-2012 - 14:47
System niedawno instalowałem bo mi wyskoczyła tabelka ukash cyber policja , pisało 100euro do zapłaty za odblokowanie takze , zainsalowałem system i ok działa
I właśnie dlatego ja nie widzę nic w logach. Przeinstalowanie systemu musiało nadpisać wejścia trojana.
tylko czytałem po necie że są jeszcze wirusy , nawet robiłem scan Trojan Killer i pełno wykrył infekcji
Pokaż raport z Trojan Killer co on wykrył.
GMER to robiłem według instrukcji coś 3 godz , tez mi się wydaje że to prescan
3 godziny to jednak wygląda na pełne skanowanie, preskan trwa krótko (uruchomienie programu > automatycznie zaczyna skanować).
.
Napisano 30-05-2012 - 14:56
Napisano 30-05-2012 - 15:09
1. Przeskanuj cały dysk za pomocą Kaspersky Virus Removal Tool. W konfiguracji skanera zaznacz wszystko do skanu, co znacznie wydłuży skanowanie. Zgłoś się tu z raportem z wynikami typu "Detected ..." (inne mnie nie interesują), o ile Kaspersky cokolwiek znajdzie.
2. Poboczna sprawa: odinstaluj śmieci sponsoringowe Ask Toolbar (Quick Media Converter Ask Toolbar) + SweetPacks Toolbar for Internet Explorer. Po tym zastosuj AdwCleaner z opcji Delete.
.
Napisano 31-05-2012 - 14:42
I ja tu nie mam już więcej nic do roboty. Tytułowy "Ukash virus" jest nieaktualny od momentu przeinstalowania systemu, czyszczone tu obiekty to inny gatunek.
.
Napisano 02-06-2012 - 14:14
.
Napisano 03-06-2012 - 14:09
.
Napisano 11-06-2012 - 11:57
A po tym jak odpalimy normalnie komp odpalamy antywirus i po kłopocie. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
Do góry
Zgłoś